vr 14/12  20:00  € 21,50
Klassiek, Theaterconcert
Theaterzaal
14/122018

Calefax

In het hoofd van de Componist


Decemberactie!
Koop minimaal 2 tickets en ontvang een avontuurlijke voorstelling in 2019 cadeau ūüéĀ¬†¬†Bekijk hier de voorwaarden

Hoe ontstaat muziek? Waar komen noten vandaan? Bedenkt de componist een riedeltje of dringt de melodie zichzelf op? Zijn heftige emoties de broedkamer van gloedvolle muziek of is de stilte juist voorwaarde voor een muzikale storm?

Met Bach, Debussy, Schumann en Jan Vriend 
Als de arrangeurs van Calefax zich verdiepen in een partituur, nemen ze als het ware een kijkje in het hoofd van de componist. Soms speelt bij het componeren de liefde of waanzin een rol, maar geldingsdrang of geldzorgen kunnen ook een grote drijfveer zijn. In dit programma laat Calefax je aan de hand van muziek van onder andere Bach, Debussy, Schumann en nieuw werk van Jan Vriend zien hoe muziek geboren wordt, zich ontwikkelt en tenslotte zich in volle glorie aan de wereld toont.

Over Calefax 
De vijf rietblazers van Calefax gelden als de uitvinders van een nieuw genre: het rietkwintet. Het repertoire bestaat uit arrangementen en nieuwe composities. Kamermuziek uit vele eeuwen, van 1100 tot nu, wordt door hen zelf bewerkt voor de unieke bezetting van hobo, klarinet, saxofoon, basklarinet en fagot.  Ook staan ze open voor invloeden uit de wereldmuziek, jazz en improvisatie.

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door het Podium Bureau Roermond.

Serie: muziek


Praktische informatie

20% serie korting
Kies minimaal 3 verschillende voorstellingen binnen dezelfde serie en je profiteert van 20% korting op de totaalprijs. De series: Cabaret op donderdag, muziek, vlakke vloer. Deze voorstelling is inclusief pauzedrankje.

Parkeergelegenheid
ECI terrein, Louis Raemaekersplein (na 18:00 gratis)

Hockeyveld Concordia Burgemeester Geuljanslaan 1 (gratis, 10 min. lopen),
Parkeergarage Roercenter Roersingel 13 (betaald, 5 min. lopen).

Theaterzaal
We hebben een kleine, gezellige, intieme zaal. Daarom is iedere plek eigenlijk eerste rang en kun je overal in de zaal de voorstelling goed volgen.

Voorstelling
Na aanvang van de voorstelling is er helaas géén toegang meer tot theaterzaal, dus zorg dat je op tijd bent.


    alle theater