zo 9/10  16:00  € 19,50
Klassiek, Theaterconcert
Theater
9/102022
buitenskamers

Club Classique

Moving Arts


Betoverd door de mooiste melodieën komen schilderijen langzaam in beweging en stappen personages plotseling uit hun lijst.

Ze zijn een graag geziene gast op radio en TV, zoals in het programma Podium Witteman.

Je zou bijna denken dat er een nieuw Harry Potter-boek uit is. Maar nee, het is Club Classique, met een gloednieuwe voorstelling waarin niks is wat het lijkt en alles mogelijk blijkt. Een engel begint plots te zingen en ontpopt zich tot operadiva. Badende waternimfen stappen kletsnat en wel, zo van het canvas. In Moving Art vervagen de grenzen tussen wat echt is en wat niet. Is het een schilderij of toch een film? Speelt het strijkkwartet daar nu live of is het een soundtrack? Waar houdt de droom op en begint de werkelijkheid? Muziek, schilderijen en film gaan naadloos in elkaar over. Zwoele fluitmelodieën, melancholische strijkers, een dromerige Debussy en de heftige realiteit van Coleridge-Taylor Perkinson. Moeiteloos word je getransporteerd naar de magische wereld achter de schilderijen.

Club Classique
Dit avonturierscollectief kom je overal tegen: in het theater, om de hoek in het café, thuis op de buis of zomaar in het wild in een weiland. Een voorstelling van Club Classique zit vol spannende combinaties, onverwachte twists en ontroerende verhalen. Wegdromen bij Ravel, swingen op Gershwin en zwijmelen met Chopin. Geniet van herkenbare melodieën en laat je verrassen door onbekende pareltjes. Club Classique kan elke vorm aannemen en zelfs symfonische muziek wordt teruggebracht tot kamermuziekformaat. De musici spelen geen avondvullende werken maar hapklare delen uit de mooiste stukken. Persoonlijke verhalen, gedichten, andere kunstvormen, sprookjes en filmfragmenten maken elke voorstelling tot een unieke ervaring en een feest voor de zintuigen. Klassieke muziek is nog nooit zo divers geweest.

Violiste Myrthe Helder en cellist Leonard Besseling zijn de twee hersenhelften die het brein vormen van Club Classique. Voor elk project zoeken ze naar nieuwe samenwerkingen en thema’s en vinden daar de juiste musici bij. Naast een aantal vaste series toeren ze regelmatig met de meest uiteenlopende voorstellingen door het land.


Klik hier voor meer info over parkeren, horeca en annulering.


    alle theater