do 14/11  20:00  € 18,50
Dans
Theaterzaal
14/112019

Korzo

Dansclick 21


DansClick 21 presenteert de winnaars van de BNG Bank Dansprijs 2019: Sarada Sarita, Sedrig Verwoert en Christian Yav. Deze nieuwe makers brengen een nieuwe, originele mix van stijlen naar het podium. Zoals bij elke DansClick stellen de makers zichzelf voor in videoportretten en nodigen zij na afloop het publiek uit om op het podium na te praten onder het genot van een drankje.

Q4: Quantified – Sarada Sarita
Sarada Sarita is het boegbeeld van de Nederlandse New Way Vogue. Haar productie Q4: Quantified is veel meer dan een showcase van deze uitdagende dansstijl. Via een voice-over en de bezwerende stem van vocalist Guillermo Blinker (alias Otion) doet ze een oproep voor gelijkwaardigheid en menselijkheid en het overstijgen van hokjesdenken. Sarita laat haar dansers met haast onmogelijke armbewegingen, uitzonderlijk precies uitgevoerd, en vloeiend lenige poses uit geometrische patronen breken. Vorm en inhoud vallen perfect samen in deze esthetisch intrigerende voorstelling met activistische ondertoon.

They/Them – Christian Yav & Sedrig Verwoert
Christian Yav & Sedrig Verwoert dansen They/Them; een duet over racisme, giftige mannelijkheid en queerfobie. Wie hen ziet dansen denkt dat ze al jaren een onafscheidelijk duo vormen, zo vloeiend en complementair bewegen ze naar alle hoeken van het podium. Ze zijn aan elkaar gewaagd, halen het spannendste in elkaar naar boven en stuwen elkaar naar hoog niveau. In They/Them mixen ze bewegingen uit allerlei stijlen tot een zwarte paringsdans met koninklijke allure. In februari 2019 ontvingen Christian en Sedrig de eerste Leo Spreksel Award. Twee makers om in de gaten te houden.

‘Q4: Quantified brengt een spannende, acrobatische vorm van dans naar het theater.’
de Volkskrant ★★★★
‘Zij verbinden artistieke hoogwaardigheid aan een fris en belangrijk activisme op het gebied van genderongelijkheid, ras, seksualiteit en klasse.’
Leo Spreksel

Terugblik
Vorig seizoen was Korzo te zien met Dansclick 20. Dit was de jubileumeditie van de succesvolle ontdekkingstocht langs de nieuwste generatie dansmakers.

Deze voorstelling is onderdeel van Onbeperkt Genieten Dans & Toneel


Praktische informatie

Parkeergelegenheid
ECI terrein, Louis Raemaekersplein (na 18:00 gratis)
Hockeyveld Concordia, Burgemeester Geuljanslaan 1 (gratis, 10 min. lopen)
Parkeergarage Roercenter, Roersingel 13 (betaald, 5 min. lopen)

Theaterzaal
Bij deze voorstelling hebben wij geplaceerde zitplaatsen. Je stoelnummer staat op het ticket.

Voorstelling
Bij deze voorstelling is een pauzedrankje inbegrepen. Na aanvang van de voorstelling is er helaas géén toegang meer tot theaterzaal, dus zorg dat je op tijd bent.

Hapje eten vooraf?
Geniet van een heerlijk diner bij Mr. Sammi voorafgaand aan de voorstelling! Klik hier om een tafel te reserveren.

Annulering
Annulering van het ticket is mogelijk tot 24 uur voor aanvang van de voorstelling. Hiervoor wordt € 2,50 per ticket in rekening gebracht.


Ambassadeur
Draag jij ECI cultuurfabriek evenals Jan Smeets, Huub Stapel en Suzan Seegers ook een warm hart toe? Als theater-, muziek- of filmliefhebber, of misschien wel als enthousiaste cursist? Word dan Ambassadeur van ECI!


    alle theater