za 15/10  20:00  € 19,50
Toneel
Theater
15/10

De Theatertroep

De man die er genoeg van heeft


De Theatertroep komt alweer voor de vierde keer naar ons theater! Inmiddels dus vaste prik met deze toegankelijk en hilarische toneelgroep.  

“Je ontkomt niet aan het gevoel dat er achter het uiterlijke vermaak en de gratuite schaterlach toch een dubbele bodem ligt.” 

 

Onder het motto ‘drempel omlaag, lat omhoog’ trekken we door het land, als blijspelspelers op een kar. Gewapend met ons repertoire van gloednieuwe zelfgeschreven teksten, sketches en eeuwenoude acts, halen we genadeloos de actualiteit door de mangel.

De man die elke dag de krant van gister krijgt en er nu genoeg van heeft! is een geëngageerde en swingende Brechtiaanse parabel vol humor en moraal, meezingers en achtervolgingen, showballet en urgente thema’s.  

Hoe beter opkomend populisme, de rol van de media en de verantwoordelijkheid van het individu aan de kaak te stellen dan middels een laagdrempelige actiemusical vol antihelden, liedjes en explosies?  

In deze tijden, die bulken van fake news, fact checken en burgers en politici die feiten verwerpen als “ook maar een mening”, is het geen overbodige luxe om je zo nu en dan af te vragen: “Wat is waar?”.  

Deze actiemusical is een satirische vertelling die deze problematiek op geestige en absurdistische wijze aan de kaak stelt, en het publiek zingend, dansend én de wereld verbeterend de zaal uit stuurt. 

Media over vorige voorstellingen:
De Volkskrant: “Dat het allemaal raskomedianten zijn met een sterk gevoel voor improvisatie, maakt zo’n middagje en avondje Theatertroep een haast unieke ervaring.”

Theaterkrant: “De fijne jonge spelers brengen een mix aan zin en onzin. Hun schaamteloze frontale spel biedt ruimte voor de meest hysterische mimieken, het spelplezier spat daarbij van de spatschermen.”

Volkskrant: Love for Love is als een klassieke comedy of manners, met gewin als inzet en lust als middel. Heerlijk. 

Theaterkrant: Hilarisch snel wisselen ze van gender en duiken ze in dubbelrollen. 

De Theatertroep
‘We maken grenzeloos toneel, naar het voorbeeld van Shakespeare’s Globe-theater. Toneel voor alle lagen van de samenleving, wars van elke scheiding tussen klassiek en modern toneel, tussen volksvermaak en intellectualiteit, tussen komedie en tragedie.’ 

Foto: Barbara Raatgever 


Klik hier voor meer info over parkeren, horeca en annulering.


alle theater