za 15/10  20:00  € 19,50
Toneel
Theater
15/102022
hilarisch en satirisch

De Theatertroep

De man die er genoeg van heeft


De Theatertroep komt alweer voor de vierde keer naar ons theater! Inmiddels dus vaste prik met deze toegankelijk en hilarische toneelgroep. 

“Je ontkomt niet aan het gevoel dat er achter het uiterlijke vermaak en de gratuite schaterlach toch een dubbele bodem ligt.” 

Onder het motto ‘drempel omlaag, lat omhoog’ trekken we door het land, als blijspelspelers op een kar. Gewapend met ons repertoire van gloednieuwe zelfgeschreven teksten, sketches en eeuwenoude acts, halen we genadeloos de actualiteit door de mangel.

De man die elke dag de krant van gister krijgt en er nu genoeg van heeft! is een geëngageerde en swingende Brechtiaanse parabel vol humor en moraal, meezingers en achtervolgingen, showballet en urgente thema’s.  

Hoe beter opkomend populisme, de rol van de media en de verantwoordelijkheid van het individu aan de kaak te stellen dan middels een laagdrempelige actiemusical vol antihelden, liedjes en explosies?  

In deze tijden, die bulken van fake news, fact checken en burgers en politici die feiten verwerpen als “ook maar een mening”, is het geen overbodige luxe om je zo nu en dan af te vragen: “Wat is waar?”.  

Deze actiemusical is een satirische vertelling die deze problematiek op geestige en absurdistische wijze aan de kaak stelt, en het publiek zingend, dansend én de wereld verbeterend de zaal uit stuurt. 

 

“Wat een theaterfeestje is dit” (Klik hier voor de recensie van de Theaterkrant)

Recensies

De Volkskrant **** over de nieuwe actiemusical: “Een heel leuke bovendien, en snedig, en ook met de nodige maatschappelijke relevantie.”
“Hilariteit alom”
“een knotsgekke satire”

Theaterkrant:
“Wat een theaterfeestje”
“geweldig getimed, hilarisch onderkoeld en ogenschijnlijk moeiteloos”

1eRang.nl****:
“Een ontwapenend en komisch theaterfeestje”
“De actiemusical is met z’n kritische noot, humor en bevlogen spelers een stuk dat nog lang een glimlach op je gezicht tovert.”

Scènes.nu****:
“Een daverende, dolle bende met dubbele lagen”
“De satirische tekst van scenarioschrijvers Matthijs Bockting en Eva M.C. Zanen is aangenaam absurd.”
“Citaten uit de toneelliteratuur worden moeiteloos geïncorporeerd in de losse speelstijl die gedrenkt is in de bijna vergeten stijl van het vaudeville, met een fijn gebruik van gordijnen.”

 

Media over vorige voorstellingen:
De Volkskrant: “Dat het allemaal raskomedianten zijn met een sterk gevoel voor improvisatie, maakt zo’n middagje en avondje Theatertroep een haast unieke ervaring.”

Theaterkrant: “De fijne jonge spelers brengen een mix aan zin en onzin. Hun schaamteloze frontale spel biedt ruimte voor de meest hysterische mimieken, het spelplezier spat daarbij van de spatschermen.”

Volkskrant: Love for Love is als een klassieke comedy of manners, met gewin als inzet en lust als middel. Heerlijk. 

Theaterkrant: Hilarisch snel wisselen ze van gender en duiken ze in dubbelrollen. 

De Theatertroep
‘We maken grenzeloos toneel, naar het voorbeeld van Shakespeare’s Globe-theater. Toneel voor alle lagen van de samenleving, wars van elke scheiding tussen klassiek en modern toneel, tussen volksvermaak en intellectualiteit, tussen komedie en tragedie.’ 

Foto: Barbara Raatgever 

Credits:
Van en met: Rosa AsbreukRoos BottingaPatrick DuijtshoffKyrian EsserElisabeth ten HaveTimo Huijzendveld en Nicoline RaatgeverRegie: Eva M.C. ZanenTekst: Matthijs Bockting en Eva M.C. ZanenDramaturgie stage: Lotte MelkertChoreografie: Etienne van GeelMuziek: Joeri de Graaf en Rex Adriaansz / Nineyards AudioEducatie: Merijn Van-b


Klik hier voor meer info over parkeren, horeca en annulering.


    alle theater