vr 10/4  20:00  € 19,50
Toneel
Theaterzaal
10/4

Het Zuidelijk Toneel, Stichting Nieuwe Helden en ARSENAAL/LAZERUS

Een democratische avond voor bijna iedereen


Autoritaire leiders, algoritmes, loting, populisme en globalisering. Democratieën staan van alle kanten onder druk. Als we de macht op een eerlijke manier willen vormgeven, moet er iets veranderen. Maar wat precies? En hoe?

Een inspirerende avond
Een groeiend aantal Europese burgers heeft anti-establishment gevoelens, technologische ontwikkelingen beïnvloeden de manier waarop burgers betrokken zijn bij politieke processen en migratiestromen oefenen druk uit op debatten over grenzen en naties. Hoe zorgen we ervoor dat er mensen zijn die luisteren naar de velen die praten? Lucas De Man, Sarah Eisa, e.a. nemen je mee in ons onderzoek naar de geschiedenis, het nu en de toekomst van de democratie. Ze geven niet alleen een analyse maar zoeken ook actief naar nieuwe mogelijkheden en ideeën. Laat je inspireren!

In Search of Democracy 3.0
Een democratische voorstelling voor iedereen maakt deel uit van het project In Search of Democracy 3.0, dat ook eerder in de ECI te zien was. Voor dit project maakten Stichting Nieuwe Helden, ARSENAAL en Het Zuidelijk Toneel een reis door Europa, waarin zij samen met lokale partners hedendaagse democratieën onderzochten. Een filmploeg maakte mini-documentaires over de lokale initiatieven. Dit filmmateriaal wordt getoond tijdens de liveshow. Is een nieuwe vorm van democratie denkbaar?

Credits
Concept en regie: Lucas De Man
Tekst: Lucas De Man, Sarah Eisa, Willy Thomas, Niels Kuiters en Jasper van den Berg
Spel: Lucas De Man, Sarah Eisa, Niels Kuiters, Willy Thomas en Eva Meijering (in wisselende samenstelling)
Dramaturgie: Piet Menu
Geluidsontwerp: Niels Kuiters
Live muziek: Niels Kuiters/Eva Meijering

Komt 10 april niet zo goed uit? Het Zuidelijk Toneel & Stichting Nieuwe Helden spelen op 23 februari de voorstelling De Man door Europa.

Deze voorstelling is onderdeel van Onbeperkt Genieten Dans & Toneel


Praktische informatie

Parkeergelegenheid
ECI terrein, Louis Raemaekersplein (na 18:00 gratis)
Hockeyveld Concordia, Burgemeester Geuljanslaan 1 (gratis, 10 min. lopen)
Parkeergarage Roercenter, Roersingel 13 (betaald, 5 min. lopen)

Theaterzaal
Bij deze voorstelling hebben wij geplaceerde zitplaatsen. Je stoelnummer staat op het ticket.

Voorstelling
Bij deze voorstelling is een pauzedrankje inbegrepen. Na aanvang van de voorstelling is er helaas géén toegang meer tot theaterzaal, dus zorg dat je op tijd bent.

Annulering
Annulering van het ticket is mogelijk tot 24 uur voor aanvang van de voorstelling. Hiervoor worden € 2,50 kosten in rekening gebracht.


Ambassadeur
Draag jij ECI cultuurfabriek evenals Jan Smeets, Huub Stapel en Suzan Seegers ook een warm hart toe? Als theater-, muziek- of filmliefhebber, of misschien wel als enthousiaste cursist? Word dan Ambassadeur van ECI!


alle theater