za 28/11  20:00  € 22,50
Toneel
Theaterzaal
28/112020

Solo Stories

Doet sneeuw pijn


De makers van LEEF, PAAZ , Ma en Emma wil leven brengen dit seizoen de tragikomische monoloog Doet sneeuw pijn op het toneel. Over een vrouw die de dood van haar man een plek heeft te geven, maar tegelijkertijd ook als moeder door moet met het dagelijks leven. Gebaseerd op het gelijknamige, autobiografische boek van journalist Carolien Spaans. Met een inleiding door dramaturg Annemiek Lely van Solo Stories.

Het verhaal

Ik denk dat ik gil, want mijn ouders en broer komen meteen de keuken in rennen. “Hij is dood,” zeg ik, met de telefoon nog in mijn hand. “Hij heeft een paar uur geleden een ongeluk gehad.”

Eindelijk hebben ze elkaar gevonden. Ze beginnen een leven samen en krijgen een prachtige zoon. Dan gaat hij zoals elk jaar skiën met zijn vrienden. Maar deze keer komt hij niet meer terug. Na de begrafenis rest er een levensgroot gat dat niet alleen maar gevuld kan worden met de opvoeding van en liefde voor hun kind. De indrukwekkende monoloog over ondenkbaar verlies en de kracht om opnieuw te beginnen wordt gespeeld Saskia Temmink, bekend van o.a. De Vloer op, De 12 van Oldenheim en Bloedverwanten.

Inleiding
Gaat helaas niet door!

Voor de voorstelling geeft dramaturg Annemiek Lely een gratis inleiding. Zij vertelt daarin meer over de inhoud en achtergrond van de voorstelling, de thematiek en waarom Solo Stories ervoor koos om dit boek van journalist Carolien Spaans te bewerken voor een theatervoorstelling.

In de pers

“Razend knap acterend schakelt Saskia Temmink tussen de pijn van de rouw en het intense geluk dat een baby kan geven.” – De Volkskrant ★★★★
“Saskia Temmink maakt van inktzwart verhaal ontroerende theatersolo” – Theaterkrant

Credits

Regie: Benno Hoogveld
Spel: Saskia Temmink
Script: Roos Schlikker & Erris van Ginkel
Muziek: Rik Ronner
Decor- en lichtontwerp: Mike den Ottolander
Kostuums: Sabine de Groot


Praktische informatie


Parkeergelegenheid
ECI terrein, Louis Raemaekersplein (na 18:00 gratis)
Hockeyveld Concordia, Burgemeester Geuljanslaan 1 (gratis, 10 min. lopen)
Parkeergarage Roercenter, Roersingel 13 (betaald, 5 min. lopen)

Theaterzaal
Bij deze voorstelling hebben wij ongeplaceerde zitplaatsen. In verband met de Corona maatregelen zal een medewerker je een plaats toewijzen in de theaterzaal. Graag willen we je vragen om hier rekening mee te houden.

Voorstelling
Na aanvang van de voorstelling is er helaas géén toegang meer tot theaterzaal, dus zorg dat je op tijd bent. Helaas is het niet mogelijk om gebruik te maken van de Horeca en is er dus ook geen drankje bij deze voorstelling.

Annulering
Annulering van het ticket is mogelijk tot 24 uur voor aanvang van de voorstelling. Hiervoor wordt €2,50 per ticket in rekening gebracht.

Bekijk onze volledige maatregelen betreft het Coronavirus op: ecicultuurfabriek.nl/coronavirus.


    alle theater