vr 15/5  20:00  € 22,50
Toneel
Theaterzaal
15/5

Solo Stories

Doet sneeuw pijn


De makers van LEEF, PAAZ (21 dec te zien in de ECI) Ma en Emma wil leven brengen dit seizoen de tragikomische monoloog Doet sneeuw pijn op het toneel. Over een vrouw die de dood van haar man een plek heeft te geven, maar tegelijkertijd ook als moeder door moet met het dagelijks leven. Gebaseerd op het gelijknamige, autobiografische boek van journalist Carolien Spaans. Met een inleiding door dramaturg Annemiek Lely van Solo Stories.

Het verhaal
Ik denk dat ik gil, want mijn ouders en broer komen meteen de keuken in rennen. “Hij is dood,” zeg ik, met de telefoon nog in mijn hand. “Hij heeft een paar uur geleden een ongeluk gehad.”

Eindelijk hebben ze elkaar gevonden. Ze beginnen een leven samen en krijgen een prachtige zoon. Dan gaat hij zoals elk jaar skiën met zijn vrienden. Maar deze keer komt hij niet meer terug. Na de begrafenis rest er een levensgroot gat dat niet alleen maar gevuld kan worden met de opvoeding van en liefde voor hun kind. De indrukwekkende monoloog over ondenkbaar verlies en de kracht om opnieuw te beginnen wordt gespeeld Saskia Temmink, bekend van o.a. De Vloer op, De 12 van Oldenheim en Bloedverwanten.

Inleiding
Voor de voorstelling geeft dramaturg Annemiek Lely een gratis inleiding. Zij vertelt daarin meer over de inhoud en achtergrond van de voorstelling, de thematiek en waarom Solo Stories ervoor koos om dit boek van journalist Carolien Spaans te bewerken voor een theatervoorstelling.

Credits
Regie: Benno Hoogveld
Spel: Saskia Temmink
Script: Roos Schlikker & Erris van Ginkel
Muziek: Rik Ronner
Decor- en lichtontwerp: Mike den Ottolander
Kostuums: Sabine de Groot

De pers over het boek
‘Raak, rauw en retegeestig tegelijk.’ – Eva Hoeke
‘Ondanks het heftige onderwerp is Doet sneeuw pijn ook komisch, en dat is heel knap.’ – Laat op één
‘Een persoonlijk en openhartig verslag.’ – Het Parool
‘Prachtig boek over verlies en hoe je dan verder moet.’ – VARAgids


alle theater