za 19/10  20:00  € 18,50
Toneel
Theaterzaal
19/102019

Ulrike Quade Company

De Droomlozen


De Ulrike Quade Company is een graag geziene gast in de ECI. Hun nieuwe productie De Droomlozen is de derde van een reeks voorstellingen waarin Ulrike een mogelijke toekomst vormgeeft. Surrealistisch, magisch en dichterbij dan we denken. Zoals de Netflixserie Black Mirror, maar dan in het theater.

Het wakend oog
De toekomst in De Droomlozen is technologisch en kapitalistisch. Met de machine van multinational ‘Het wakend oog’ kun je nachtenlang wakker blijven. Je kunt zo doorwerken en geld verdienen. Dromen is er niet meer bij. De technologie is kostbaar. Gevolg: de rijken worden rijker, de armen armer. Op meneer Schmidt heeft de technologie van ‘Het wakend oog’ nauwelijks invloed. Hij heeft nog steeds acht uur slaap per nacht nodig. Door de maatschappij bestempeld als nietsnut, brengt hij zijn dagen en nachten door in zijn kelder. Daar vangt hij verloren dromen. Als blijkt dat de droomloze wereld een grijs en grauw bestaan is, bezit meneer Schmidt een onverwacht fortuin. En houdt hij tegen wil en dank het lot van mensheid in zijn handen.

Een droomachtige ervaring
Ulrike Quade en haar creatieve team maken van De Droomlozen een droomachtige ervaring met levensechte poppen. Elke toeschouwer beleeft via een koptelefoon een 3D-geluidservaring in een decor waarin niets is wat het lijkt.

Ook zin in een workshop?
Wil je je helemaal onderdompelen in de wereld van dromen deze avond? Volg dan een workshop dromenvangers maken voorafgaand aan de voorstelling.  Ga samen met onze deskundige docente Annemarie Verheijen  aan de slag en maak je eigen bijzondere dromenvanger. Kom in de sfeer, droom lekker weg, laat je meevoeren….

Tijdstip 18.00 tot 19.30
Kosten: 25,- inclusief materiaalkosten

 

Credits
Regie: Ulrike Quade
Muzikaal concept & compositie: Strijbos & Van Rijswijk
Spel: Markoesa Hamer, Christiaan Koetsier en Syoma Ekhart
Tekst: Arthur Eaton en Thomas Lamers
Dramaturgie: Thomas Lamers
Scenografie en lichtontwerp: Floriaan Ganzevoort
Kostuumontwerp: Marlou Breuls
Poppenbouw en -ontwerp: Pluck Venema
Poppenhoofden en -grime: Sanne Visscher
Assistent scenografie: Paulina Prokop
Regie assistent: Suze van Miltenburg
Naar een idee van: Christoph Werner (Bühnen Halle)
Met dank aan: Rick Paul van Mulligen, Local makers (3D prints)

De Droomlozen wordt mede mogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Gemeente Tilburg, Provincie Noord-Brabant, BNG Cultuurfonds en Fonds 21.

Terugblik
Vorig seizoen heb je kunnen genieten van de voorstelling Coco Chanel van Ulrike Quade Company en Jo Strømgren Kompani. Het leven van Coco Chanel werd als leidraad gebruikt voor beeldend theater over branding & design, economie & identiteit.

Deze voorstelling is onderdeel van Onbeperkt Genieten Dans & Toneel


Praktische informatie

Parkeergelegenheid
ECI terrein, Louis Raemaekersplein (na 18:00 gratis)
Hockeyveld Concordia, Burgemeester Geuljanslaan 1 (gratis, 10 min. lopen)
Parkeergarage Roercenter, Roersingel 13 (betaald, 5 min. lopen)

Theaterzaal
Bij deze voorstelling hebben wij geplaceerde zitplaatsen. Je stoelnummer staat op het ticket.

Voorstelling
Bij deze voorstelling is een pauzedrankje inbegrepen. Na aanvang van de voorstelling is er helaas géén toegang meer tot theaterzaal, dus zorg dat je op tijd bent.

Hapje eten vooraf?
Geniet van een heerlijk diner bij Mr. Sammi voorafgaand aan de voorstelling! Klik hier om een tafel te reserveren.

Annulering
Annulering van het ticket is mogelijk tot 24 uur voor aanvang van de voorstelling. Hiervoor wordt € 2,50 per ticket in rekening gebracht.


Ambassadeur
Draag jij ECI cultuurfabriek evenals Jan Smeets, Huub Stapel en Suzan Seegers ook een warm hart toe? Als theater-, muziek- of filmliefhebber, of misschien wel als enthousiaste cursist? Word dan Ambassadeur van ECI!


    alle theater