zo 21/1  11:00  
Festival, Theaterconcert
ECI gebouw
21/12018
Gratis

Festival Sjiek

Festival van het geschreven, gesproken en gezongen woord


Zondag 21 januari 2018 vindt bij ons het Festival Sjiek plaats. Een gratis toegankelijk festival, waarin het geschreven, gesproken en gezongen Limburgse én Nederlandse woord centraal staan tijdens optredens optredens, interviews en workshops. Kortom een vol programma, met voor ieder wat wils.

Programma

Er is muziek van singer-songwriter Stephanie Struijk, het Frans Pollux Trio, de funkrockband Moeders Mooiste en het Limburgs Fanfare Orkest in samenwerking met de zangeressen Linda Zijlmans, Maud Wilms en Dyanne Sleijpen. In onze theaterzaal is het stuk Ich tau dir een Schloss te zien van Toneelgroep Maastricht. En zijn er workshops van onder meer Stephanie Struijk (liedjes schrijven) en MadLipz Parkstad. Jij komt toch ook? Voor meer informatie en het programma: http://www.festivalsjiek.nl/wp/programma/ 

Literatuurprijs

Tijdens Festival Sjiek wordt de winnaar van de Sjiek Literatuurprijs bekend gemaakt. De prijs wordt door de jury, bestaande uit Daan Doesborgh, Jolien Linssen en Pierre Bakkes, toegekend aan een recent verschenen, Nederlandstalige roman die een link heeft met Limburg. Een belangrijke prijs dus. Tevens worden verschillende schrijvers waar onder Will Boesten, Ton van Reen, Colla Bemelmans en Octavie Wolders, geïnterviewd en/of dragen voor uit eigen werk. Een echte must see!

Je bent tijdens het festival vrij om alle voorstellingen bij te wonen. Er zijn maar beperkt aantal plaatsen in onze zalen, dus daarom geldt voor iedere voorstelling vol = vol. Kom dus op tijd als je verzekerd wil zijn van een plek.

Parkeergelegenheid: 
Dr. Bärstraat, voorkant ECI (na 18:00 gratis)
Hockeyveld Concordia Burgemeester Geuljanslaan 1 (gratis, 5 min. lopen),
Parkeergarage Roercenter Roersingel 13 (betaald, 5 min. lopen).

Praktische informatie:
Zondag 21 januari 2018
ECI Cultuurfabriek Roermond
van 11:00 tot 18:00 uur
Om 11:00 uur starten de verschillende workshops en om 13:00 uur wordt het festival geopend in de theaterzaal.


alle theater