za 2/2  20:00  € 17,50
Toneel
Theaterzaal
2/22019

Helmert Woudenberg

Carmiggelt


Tussen 1947 en 1975 schreef Simon Carmiggelt elke dag een ‘Kronkel’. Een man – onmiskenbaar Carmiggelt zelf – slentert in dit korte verhaal door de stad en belandt in een komische situatie of heeft een ontmoeting met een kleurrijk type. Humor met een melancholieke ondertoon.

Grappig en ontroerend
Helmert Woudenberg speelt een aantal grappige maar ook droefgeestige gebeurtenissen en kleurrijke maar ook ontroerende personages. Want, meer dan 40 jaar na Carmiggelts dood, blijkt dat de tijd zijn oeuvre niet heeft aangetast. Integendeel: zijn scherpe blik, zijn interesse in het menselijk onvermogen en zijn beeldende taal tillen de verhalen moeiteloos over de jaren heen. Tegelijk spreekt er uit zijn verhalen een mentaliteit die vandaag de dag niet meer lijkt te bestaan: een grote rust en een overvloed aan tijd, maar vooral een vanzelfsprekend mededogen met buitenstaanders en mensen waar iets mee is.

Bier voor een piek!
Voor ouderen is ‘Carmiggelt’ een nostalgisch weerzien. Voor  jongeren ongetwijfeld een prettige kennismaking met een tijd dat er nog lustig door iedereen werd gerookt en een glas bier een gulden kostte.

Serie: vlakke vloer


Koop je ticket voor Helmert Woudenberg als onderdeel van de Theatermarathon! Meer info vind je hier.

MARATHON-TICKET (4 voorstellingen)
HALVE MARATHON-TICKET (2 voorstellingen): combi met Fresku, combi met George & Eran, combi met Carel Kraayenhof & Juan Pablo Dobal


Praktische informatie

20% serie korting
Kies minimaal 3 verschillende voorstellingen binnen dezelfde serie en je profiteert van 20% korting op de totaalprijs. De series: Cabaret op donderdag, muziek, vlakke vloer. Deze voorstelling is inclusief pauzedrankje.

Parkeergelegenheid
ECI terrein, Louis Raemaekersplein (na 18:00 gratis)

Hockeyveld Concordia Burgemeester Geuljanslaan 1 (gratis, 10 min. lopen),
Parkeergarage Roercenter Roersingel 13 (betaald, 5 min. lopen).

Theaterzaal
We hebben een kleine, gezellige, intieme zaal. Daarom is iedere plek eigenlijk eerste rang en kun je overal in de zaal de voorstelling goed volgen.

Voorstelling
Na aanvang van de voorstelling is er helaas géén toegang meer tot theaterzaal, dus zorg dat je op tijd bent.


alle theater