vr 2/2  20:00  € 16,00
Theatercollege
Theaterzaal
2/2

Henk Schiffmacher

Schiffmacher vertelt (try out)


You love him or you hate him

Deze ras-verteller neemt je mee op een bizarre, vaak hilarische reis door zijn leven. Net als je denkt hem te kunnen doorgronden zet hij je op een ander been. Alles wat je altijd al wilde weten, maar nooit zou durven vragen.

Henk Schiffmacher
Wereldreiziger, avonturier, liefhebber van de mens en hun diverse culturen. Liefhebber van vrouwelijk schoon, charmeur, provocateur, leraar, inspirator en humorist.
Veel valt er over de man te zeggen; you love him or you hate him. Maar je kan niet meer om hem heen. Hij heeft tatoeage in Nederland op de kaart gezet en heeft het culturele erfgoed van oude stammen weer onder de aandacht gebracht. Hij is internationaal erkend als één van de belangrijkste figuren in de wereld van de tatoeage en ziet zichzelf als ‘the poor man’s Rembrandt’, een man ván en vóór het volk.

Nu hij de pensioengerechtigde leeftijd heeft behaald, is het tijd om te bezinnen, het ‘rustiger’ aan te doen. Het stokje over te dragen aan de volgende generatie. Henk Schiffmacher kijkt samen met ons terug op zijn leven en zijn ontmoetingen met mensen van diverse pluimage. Van de lokale visboer tot de Maori’s van Nieuw-Zeeland, van de laatste koppensnellers uit Borneo tot Lady Gaga en Adam Levin.
Deze avond wil je niet missen!


    alle theater