do 29/9  20:00  € 25,00
Cabaret
Theaterzaal
29/9
UITVERKOCHT

Henry van Loon

Jannie The Show Dog


29 september komt cabaretier, acteur en zanger Henry van Loon (1982) naar Roermond met zijn zesde soloprogramma ‘Jannie The Show Dog’! Hij is bekend van o.a. De Luizenmoeder, New Kids Turbo, Kopspijkers en Draadstaal.

‘Stoere praat en oprecht verdriet zijn in balans’ NRC ★★★★  


Toen Henry van Loon zijn hond Jannie kreeg, brak niet lang daarna een wereldwijde pandemie uit en zat hij ineens permanent binnen met dat nerveuze joekel.  
 
Midden in die pandemie werd vervolgens zijn dochter geboren.  
 
Het plaatje was compleet: 1 relatie, 2 stiefkinderen, 1 hond, 2 impulsaankoop-konijnen, 1 baby, 0 x ongestoorde seks. Samen. In 1 huis. 2 jaar lang. Dag in dag uit. Uur na fucking uur.  
 
Een zware tijd, dat zeker. Maar ook een tijd voor bezinning.  
Tijd om na te denken wie de Henderball nou eigenlijk was.  
En wat hij eigenlijk écht wilde.  
 
En weet je wat dat was?  
 
WEG! ON THE ROAD AGAIN! Terug naar jullie.  
Terug naar jou. 
 
Gewoon zoals vroeger. Mannen onder elkaar. Of vrouwen onder elkaar. Of mannen onder vrouwen. Of vrouwen onder vrouwen, of personen onder elkaar, nou ja. Je begrijpt het.  
 
Hoe dan ook: Het huis uit.  
 
Deel je dat gevoel? Kom dan ook! Bel de oppascentrale.  
Of laat iemand op je planten passen en ontdek wat er nog te lachen valt na twee jaar lockdown.  
 
Henderball. Is. Back. 
 
Be 
 
Very 
 
Afraid


Biografie Henry van Loon 
Henry van Loon is een Nederlandse komiek en acteur. Henry groeit op in het Brabantse Oirschot en vertrekt in 2001 naar Amsterdam voor zijn studie aan de Kleinkunstacademie. Drie jaar later wordt hij lid van Comedytrain. Hij treedt regelmatig op in Toomler en speelt mee met de Comedytrain Theatertour. Later verschijnt hij in programma’s als Kopspijkers, Koppensnellers, Draadstaal en het radioprogramma Spijkers met Koppen. 
 
Tien jaar na zijn komst naar Amsterdam debuteert Henry van Loon met zijn eerste solovoorstelling in de theaters. Zijn spel van kenmerkt zich door veel fantasie, droogheid een humorvol absurdisme. Buiten het theater is Van Loon actief als acteur in tv-series en films. Hij speelt onder andere in de films Bro’s Before Ho’s en De Boskampi’s, series Random Shit en Barrie Barista en het einde der tijden en de tv-hit De Luizenmoeder. Dit voorjaar was Henry ook te zien in de nieuwe comedyserie Tropenjaren op NPO3 (BNNVARA) ‘over het kersverse ouderschap en een leven dat nooit meer terugkomt’. 


Over Henry (2018-2020): 

 • ‘Stoere praat en oprecht verdriet zijn in balans’ NRC ★★★★
 • ‘Henry van Loon maakt diepe indruk en verbreedt zijn stijl’ AD ★★★★★
 • ‘Henry van Loon wisselt maffe verhalen en treffende imitaties af met liefdevolle verhalen over zijn ouders’
  DE VOLKSKRANT
  ★★★★
 • ‘Sterke performer schept aangename verwarring’ TROUW ★★★★
 • ‘Van Loon vermengd absurdisme met een zeer oprechte rode draad over dat wat echt telt in het leven. En dat zorgt voor een interessante verdiepingsslag.’ DE TELEGRAAF ★★★★
 • ‘Van Loon heeft een virtuoze techniek, die iedere voorstelling beter wordt.’ HET PAROOL
 • ‘Henry van Loon heeft een programma gemaakt waarin hij zijn unieke stijl, vol surrealisme, geouwehoer, en houterige botheid, combineert met warme herinneringen aan zijn moeder.’ THEATERKRANT  

Klik hier voor meer info over parkeren, horeca en annulering.


  alle theater