za 23/2  20:00  € 16,50
Toneel
Theaterzaal
23/22019

Het Zuidelijk Toneel & Stichting Nieuwe Helden

De Man door Europa (reprise)


Aanslagen, Brexit, vluchtelingen; de oude dame ‘Europa’ heeft het zwaar. Lucas De Man ging bij haar langs en keert na succesvolle tournees door binnen- en buitenland voor het vierde seizoen terug met zijn theatrale reisverslag en performance ‘De Man door Europa’.


COMBITICKET  voor maar €25,-  (i.p.v. €33,-)
De man is Lam & De man door Europa
Ben jij een Lucas de Man fan?
Koop dan nu tegelijk een ticket voor
De Man is Lam op donderdag 11 april van Het Zuidelijk Toneel & Stichting Nieuwe Helden.
COMBITICKET>


‘Lucas De Man pakt zijn publiek in op hartveroverende wijze, met hulp van interviews, video, boeken en Playmobilpoppetjes, wijsgerige boeken en oprechte levensvragen.’ – de Volkskrant

De ontwikkelingen op het antieke continent waren voor Lucas De Man aanleiding voor zijn solovoorstelling, waarvoor hij door Europa reisde: door 8 landen en 17 steden. Hij sprak er met historici over de grote, oude ‘meesters’, zoals Erasmus, Thomas More en Luther. En hij legde zijn oor te luister bij de inspiratoren en ‘machers’ van nu. Kunstenaars, denkers en sociaal creatieve personen, die opstaan en strijden voor verandering, om de maatschappij waarin ze leven vorm te geven.

Lucas neemt je mee op zijn reis door geschiedenis en heden van Europa. Op zoek naar nieuwe manieren van samen-leven in deze tijden van individualiteit en sociale ontbinding. Het Cultureel Persbureau schreef: “Zelden meegemaakt dat een voorstelling zo’n actueel inzicht kon veroorzaken.”

 

 

Credits
Concept en spel: Lucas De Man
Dramaturgie: Kimberly Major
Artistiek advies: Piet Menu
Productie: Stichting Nieuwe Helden en Het Zuidelijk Toneel
Met dank aan: Matthijs Rümke

Serie: vlakke vloer

 


Praktische informatie

20% serie korting
Kies minimaal 3 verschillende voorstellingen binnen dezelfde serie en je profiteert van 20% korting op de totaalprijs. De series: Cabaret op donderdag, muziek, vlakke vloer. Deze voorstelling is inclusief pauzedrankje.

Parkeergelegenheid
ECI terrein, Louis Raemaekersplein (na 18:00 gratis)

Hockeyveld Concordia Burgemeester Geuljanslaan 1 (gratis, 10 min. lopen),
Parkeergarage Roercenter Roersingel 13 (betaald, 5 min. lopen).

Theaterzaal
We hebben een kleine, gezellige, intieme zaal. Daarom is iedere plek eigenlijk eerste rang en kun je overal in de zaal de voorstelling goed volgen.

Voorstelling
Na aanvang van de voorstelling is er helaas géén toegang meer tot theaterzaal, dus zorg dat je op tijd bent.


    alle theater