vr 18/11  20:00  
Toneel
Theater
18/112022

Jack Wouterse

Keefman


Twintig jaar naar dato kruipt Jack Wouterse opnieuw in de rol van Keefman, een voorstelling naar het boek van Jan Arends. De psychiatrisch patiënt Keefman voelt zich gevangen in zijn eigen in hoofd. Hij weet dat het anders moet, alleen niet hoe.

 

Keefman wil maar wat graag weg uit zijn inrichting. Hij is immers niet gek. Wanneer hij echter genezen wordt verklaard weet hij niet hoe snel hij terug moet keren als blijkt dat de maatschappij een gekkenhuis is. 

Jack Wouterse leidt zijn publiek rond in het hoofd van een psychiatrisch patiënt. Het ene moment wekt hij sympathie op, het andere moment haalt hij het bloed onder je nagels vandaan. Keefman is een indrukkend verhaal over onmacht, afwijzing, boosheid en verdriet.

Pers
“Jan Arends, Alize Zandwijk en vooral Jack Wouterse vonden in deze Ro-enscenering een Keefman die ontroert, nergens larmoyant wordt en-dat geldt als grootste compliment-in zijn tragiek niet log maar  lichten bovenal geestig is.  ,,Je denkt  toch niet dat ik hier voor  m’n plezier ben? Dat denk jij wel,ja!”  Trouw 

“Wouterse overrompelend in monoloog Keefman.” De Volkskrant 

Jack Wouterse
Na de Toneelschool begon Jack Woutersein het circus van Sjoukje Dijkstra. Via Johan Doesburg kwam hij in het theater terecht. Vanaf 1999 tot 2017 was hij te zien bij het Ro Theater in onder andere ‘Slaaf’ ‘Nachtasiel’, ‘De Zere Neus van Bergerac’. Met Arjan Ederveen maakte hij de theatertrilogie ‘Tocht’ (2009), ‘Walden’ (2016) en ‘Zin’ (2019). Hij speelde in tal van films waaronder de klassiekers ‘Lang Leve De Koningin’ ‘Noorderlingen’ en ‘Suzy Q’. Daarnaast is Jack een graag geziene gast in vele populaire tv-series. En nu terug in het theater met ‘Keefman’.  

Credits
Met, van, door: Jack Wouterse
Tekst: Jan Arends
Artistiek advies: Alize Zandwijk, Herman Gilis
Techniek: André Goos
Vormgeving: Thomas Rupertverkoop 


Klik hier voor meer info over parkeren, horeca en annulering.


    alle theater