zo 30/10  15:00  € 19,50
Klassiek, Theatercollege
Theater
30/10

Jan Ezendam & Ko van Dun

Barok


‘De geboorte van de moderne wereld’ is de eerste van een reeks voorstellingen waarin Ko van Dun en Jan Ezendam het publiek meenemen langs de vele grote namen uit het epos van de moderne wereld. Jan Ezendam speelt op de vleugel en vertelt over het werk van de grote componisten. Ko van Dun sluit aan met het verhaal van de kunst en schetst de bredere historische context.

De barok: Europa’s gouden eeuw, 1600-1725 
Bach en Rembrandt zijn de grote scheppende geesten die aan het begin van de moderne tijd staan. In een wereld waarin het mythisch bewustzijn stap voor stap plaats maakt voor een denken op rationele grondslag geven zij uitdrukking aan een geheel nieuw levensgevoel.

Rembrandt en Spinoza, Bach en Ingres, Stravinsky en Einstein, het zijn maar enkele van de vele grote namen uit het epos van de moderne wereld. De reeks ‘De vleugels van de vrijheid – Drie eeuwen moderne kunst en muziek’ brengt de moderne wereld in beeld als een cultuur die, mét al haar verworvenheden, voortdurend pendelde tussen euforie en twijfel, tussen de opwinding van het nieuwe en het verdriet om wat verloren ging.  

Een verhaal over opwindende vernieuwingen en inzichten, waar prachtige muziek en kunst uit is voortgekomen, maar dat ook veel duistere bladzijden kent. Drie eeuwen verlichting en vooruitgang hebben een wereld voortgebracht die door uitputting en verwarring is getekend. Hoe kunnen we dit verhaal recht doen? 

Jan Ezendam
1953 
– pianist, componist en dirigent 
– sinds 1980 docent aan het conservatorium in Maastricht
– geeft lezingen en masterclasses 
– docent muziekgeschiedenis aan het Hovo in Maastricht, Rotterdam en Amsterdam 

Ko van Dun 
1953 
– vrij gevestigd docent kunst- en cultuurgeschiedenis 
– werkzaam voor hoger onderwijs, musea, en bedrijven 
– adviseur van Rabobank bij de opzet van de Kunstzone in Utrecht
– aankoopadviseur voor Art21 


Klik hier voor meer info over parkeren, horeca en annulering.


alle theater