za 12/11  20:00  € 25,00
Jazz, Theaterconcert
Theaterzaal
12/112022

Janne Schra and The Ramblers

met Ronald Douglas


Janne Schra is het stralend middelpunt van de jubileum theatertour van het beroemdste radio-orkest uit de Hilversumse omroephistorie: The Ramblers. Het orkest viert daarmee het 95 jaar bestaan. Met muziek van The Ramblers en Janne Schra.

De staat van dienst en de muzikale reputatie van Janne Schra zijn indrukwekkend. De charme en de elegantie van de zangeres en songwriter vind je ook terug in haar smaakvolle composities en aansprekende teksten. Haar muziek wijkt op een prettige manier nogal af van het gangbare in de popwereld.

Ze begon in 2004 met de formatie Room Eleven die het al gauw bracht tot een top-act op het North Sea Jazz Festival en later zelfs tot een uitverkocht Carré. Maar Janne heeft niet alleen in Nederland succes. Zo trok ze bijvoorbeeld ook volle zalen in Japan, Canada, Zuid-Afrika en China. Inmiddels heeft ze tal van albums op haar naam staan.

En nu staat er een nieuw project op stapel: een jubileum theatertour met het beroemdste radio-orkest uit de glansrijke Hilversumse omroephistorie, The Ramblers. Dit orkest bestaat maar liefst 95 jaar. Orkestleider en drumlegende Cees Kranenburg heeft Janne gevraagd om tijdens die theatertour het stralend middelpunt van de band te willen zijn. En niet alleen met liedjes van The Ramblers, maar ook met haar eigen repertoire.

Janne, regelmatig gast in ‘De Wereld Draait Door’ van Matthijs van Nieuwkerk, zong in dat tv-programma het liedje “Diep in mijn hart” van Jaap Valkhoff. En laat dat nou een oud werkje zijn dat ook in een prachtig arrangement in de mappen van The Ramblers zit. Ze houdt dus ook van mooie liedjes uit de rijke Nederlandse muziekhistorie. Komt dat even mooi uit!

Klik hier voor een recensie én videobeelden van een repetitie

RONALD DOUGLAS
Deze Nederlandse Jazzzanger zit al een kleine 30 jaar in het vak. En geniet eigenlijk vanaf het begin van zijn carrière Nationale en Internationale erkenning. Het winnen, als eerste Europeaan, van een Worldwide Online competitie in 2006 heeft dat alleen maar bevestigd. De winst was een optreden in Washington op het East Coast Jazzfestival.

Hij heeft in de afgelopen 30 jaar overal opgetreden met zijn trio of wel met verschillende geweldige orkesten. Dat begon al tijdens zijn studie in Hilversum. Vanaf het eerste jaar was hij de zanger van de Timeless Orchestra, dat weer leidde tot optredens met het Metropole Orkest, Skymasters, Ricciotti Ensemble, Marinierskapel der Koninklijke Marine etc. Ook heeft hij in vele landen zijn stem laten horen: Japan, India, Brazilië, Israel, Indonesië, USA etc. En heeft mogen werken met mensen als o.a Rob Pronk, Jerry van Rooyen, John Clayton jr., Rita Reys, Mark Murphy, etc. Ronald heeft een 5-tal cd’s op zijn naam staan
Ten slotte is hij een gerespecteerd zang/masterclass/workshop docent en betrokken bij een aantal Conservatoria in NL.

Ronald is een van de vocale parels van de Nederlandse Jazz. Zijn “Showmanship” en soepele benadering van teksten en improvisatie maken Ronald tot een veel gevraagd entertainer en Jazzzanger. Sinds 2021 maakt hij vast onderdeel uit van The Ramblers.


Klik hier voor meer info over parkeren, horeca en annulering.


    alle theater