za 8/10  20:00  € 19,50
Theaterconcert
Theater
8/102022

Jim van der Zee

Keep it Fresh


Jim van der Zee is een Nederlandse zanger en gitarist. In 2018 won hij de achtste editie van de talentenjacht The Voice of Holland én won hij onlangs Better Than Ever. Hij brengt oude liedjes in een nieuw jasje.
 
Van der Zee imponeerde in de eerste voorronde de juryleden van The Voice of Holland met zijn vertolking van de Engelstalige versie van het winnende songfestivalnummer Amar Pelos Dois van Salvador Sobral. Hij werd hierna gecoacht door Anouk. In de finale vertolkte hij het nummer Vincent van Don McLean en zijn singleversie van het nummer I’m On Fire van Bruce Springsteen. 
 
Kort na zijn overwinning bracht Van der Zee zijn debuutalbum Where I Come From uit, met daarop vertolkingen van nummers van onder meer Bob Dylan, Johnny Cash, Cat Stevens, Tom Waits, Leonard Cohen en Simon & Garfunkel. In september 2019 volgde een album met eigen werk, getiteld Starting the engine. En nu komt hij naar onze theaterzaal met zijn voorstelling Keep it fresh! 
____________________________________________________________________ 
 
Door de technologie van deze tijd kan je tegenwoordig naar alles luisteren wat je wilt en waar je wilt. Het unieke van het theater is dat je iets ziet wat alleen daar op dat moment plaatsvindt; je koopt een kaartje, maar eigenlijk koop je een ervaring. Jim van der Zee ziet de waarde en de schoonheid daarvan in. Tijdens deze voorstelling doet hij er alles aan om die ervaring zo uniek mogelijk te maken en alles te geven wat hij in zich heeft. De perfectie zit in de imperfectie van het moment. Let’s keep it fresh!  
 
Jim van der Zee realiseert zich steeds meer dat de waarde van hetgeen hij doet, ligt in het moment. Als hij zingt, voelt hij iets bij het liedje en dat gevoel wil hij delen met de luisteraar. Het is een momentopname. Hij associeert zich meer met de schilder die binnen een paar uur of paar minuten een schilderij maakt of de jazzmuzikant die een solo speelt, dan met de architect die maanden sleutelt aan het beste ontwerp of de filmregisseur die jaren bezig is met een film.   
 
Herhaling, reproduceren of kopiëren kunnen het oorspronkelijke gevoel van het maken van een liedje ontnemen. Je kunt dat voorkomen door óf het liedje elke keer anders zingen óf elke keer een ander liedje zingen. 
 
De uitdaging ligt voor Jim dan ook in zijn optredens; elk optreden moet nieuw zijn, fris. In ‘Keep it fresh’ zal Jim per week bepalen wat hij gaat zingen en met wie hij op het podium zal staan. Soms zal dit alleen zijn, waarbij hij de vrijheid neemt om te zingen wat hij voelt op dat moment. Andere keren zal hij mensen meenemen, een band, een zangeres, een begeleider, waardoor er weer iets compleet nieuws zal gebeuren.  


Klik hier voor meer info over parkeren, horeca en annulering.


    alle theater