wo 8/4  15:00  € 11,00
8+, Familie
Theaterzaal
8/4

Het Laagland

Kanonnenvoer


De ECI toont ook dit seizoen een pareltje van Het laagland. Een muzikaal slagwerkspektakel met gardes, potten en pannen. Over hoe het hart van een stoere veldkok ontdooit door een onverwachte vriendschap. Zó ontroerend, dat zelfs vissen zouden gaan huilen.

Het verhaal
Kok Tortot heeft in tijden van oorlog maar één doel: overleven. Als hij denkt dat zijn leger morgen gaat verliezen, loopt hij vandaag alvast over. Deze meesterchef, met een hart zo koud als een vis, zorgt vooral voor zichzelf. Totdat hij Halve George ontmoet, een gewonde soldatenjongen die in de vuurlinie bijna tot kanonnenvoer was vermorzeld. Tortot neemt deze vrolijke, jonge spraakwaterval ongewild op sleeptouw. Samen bluffen zij zich een fantasievolle weg door barre tijden. Uiteindelijk bekokstooft Tortot een krankzinnig meesterplan om die dwaze oorlog te stoppen en zo het leven van Halve George te redden.

Smakelijk theatervoer voor 8+
Kanonnenvoer is smakelijk ‘theatervoer’ voor de hele familie van 8 tot 108 jaar. Een bord vol vriendschap, een scheut dwaze ruziemakers en een flinke toef avontuur. Inclusief muzikaal vuur- en slagwerk als kers op de taart. Gebaseerd op Benny Lindelaufs bekroonde jeugdboek Hoe Tortot zijn vissenhart verloor.

Terugblik
Het Laagland stond in 2017 met haar voorstelling De kleine Cowboy al in de ECI. Kon jij er niet bij zijn? Zorg er dan voor dat je er dit seizoen bij bent!

Credits
Tekst: Benny Lindelauf
Concept & regie: Lennart Monaster
Met: Gijs Nollen, Folmer Overdiep, Jessie Wilms + 2 acteurs die later bekend gemaakt worden
Kostuums: Liesje Knobel
Vormgeving: Douwe Hibma


Praktische informatie

Parkeergelegenheid
ECI terrein, Louis Raemaekersplein (na 18:00 gratis)
Hockeyveld Concordia, Burgemeester Geuljanslaan 1 (gratis, 10 min. lopen)
Parkeergarage Roercenter, Roersingel 13 (betaald, 5 min. lopen)

Theaterzaal
Bij deze voorstelling hebben wij geplaceerde zitplaatsen. Je stoelnummer staat op het ticket.

Voorstelling
Bij deze voorstelling staat er een glaasje ranja klaar voor alle kinderen! Na aanvang van de voorstelling is er helaas géén toegang meer tot theaterzaal, dus zorg dat je op tijd bent.

Annulering
Annulering van het ticket is mogelijk tot 24 uur voor aanvang van de voorstelling. Hiervoor worden € 2,50 kosten in rekening gebracht.


Ambassadeur
Draag jij ECI cultuurfabriek evenals Jan Smeets, Huub Stapel en Suzan Seegers ook een warm hart toe? Als theater-, muziek- of filmliefhebber, of misschien wel als enthousiaste cursist? Word dan Ambassadeur van ECI!


alle theater