do 2/4  20:00  € 18,50
Dans
Theaterzaal
2/4

Antonin Comestaz / Korzo producties & Nederlands Dans Theater

For all we know


Nederlands Dans Theater en Korzo presenteren een ode aan permanente creativiteit. Elk jaar bieden zij choreografietalent een podium. Dit seizoen valt de eer te beurt aan Antonin Comestaz (FR), winnaar van de BNG Bank Dansprijs 2018.

Een veelzijdige choreograaf
Op de eerste dag zei God: “Laat er licht zijn!”, en er was licht. Maar God wachtte tot de derde dag om de zon te maken. Dus wat belichtte de aarde op de eerste twee dagen? En, wanneer een vlieg op het plafond landt, op welk punt is hij dan ondersteboven?

Het zijn deze kinderlijk-poëtische vragen waarop Antonin Comestaz in For all we know absoluut geen antwoorden wil geven. De speelse, absurdistische toon en een ongelooflijke bewegingsinventiviteit geven het werk van deze in Nederland neergestreken Franse choreograaf een eigen charme. Achter de innemende lichtheid ligt de ernst en authentieke gedrevenheid van een veelzijdige maker waar we nog veel van gaan horen. De jaarlijkse voorstelling van NDT en Korzo biedt hem de kans een belangrijke stap in zijn ontwikkeling te zetten.

Over Antonin Comestaz
Antonin Comestaz danste o.a. bij het Ballet de L’Opera de Paris en in ons land bij Scapino Ballet Rotterdam. Hij begon in 2006 met choreograferen en ontving sindsdien diverse prijzen en nominaties. Afgelopen jaar was hij – als een van de winnaars van de BNG Bank Dansprijs 2018 – te zien bij DansClick 20 met het stuk Ü: ‘Fris, energiek, soms van een tekenfilmachtige melige humor, maar snel en alert, met een scherpe articulatie en veel technische beheersing.’ (Theaterkrant)

Over Korzo en NDT
Sinds 2013 bundelen Korzo en Nederlands Dans Theater (NDT) de krachten om aanstormende dansmakers te begeleiden en een geschikt podium te bieden. Ieder jaar kiezen zij een choreograaf die zij ondersteunen om een nieuwe productie te maken en daarmee op tournee te gaan. Antonin Comestaz sluit zich aan bij een illuster lijstje van Iván Pérez, Amos Ben-Tal, Joeri Dubbe, Samir Calixto, Marina Mascarell, Jiří Pokorný en Fernando Hernando Magadan.


alle theater