za 24/11  20:00  
Dans
Theaterzaal
24/112018

Korzo

Dansclick 20


Jubileumeditie van de succesvolle ontdekkingstocht langs de nieuwste generatie dansmakers. De makers zijn de winnaars van de BNG Dansprijs 2018: Antonin Comestaz, Fernando Troya, Kim-Jomi Fischer & Marta Alstadsæter. ‘Dat wordt weer snoepen van choreografietalent’, schreef de Theaterkrant.

Theaterkrant quotes:
“Sterke stukken, goed gedanst.” Theaterkrant

“Alles is fris, energiek, […], met een scherpe articulatie en veel technische beheersing..” Theaterkrant over Ü
“Engel is een mooi en teder symbiotisch duet.” Theaterkrant over ENGEL
“Binnen het zeer waardevolle kader van voorstellingen die danstalent de ruimte geven, is DansClick 20 wel een heel geslaagde.” Theaterkrant over DansClick 20

Ü (duet) 
Choreografie: Antonin Comestaz
Het werk van de in Nederland wonende Fransman Antonin Comestaz (1980) getuigt van een groot gevoel voor dynamiek, ruimte, energie en muzikaliteit. Speciaal voor DansClick maakte hij een nieuw intiem duet, gebaseerd op een geliefde frase uit zijn veel geprezen ‘Surface Image’.

Essential Rights
Choreografie: Fernando Troya (komt van het Nederlands Dans Theater!)
Fernando Troya (1985) legt in het grimmige trio ‘Essential Rights’ met drie mannelijke dansers een wereld bloot waarin veel uit te vechten valt. Kameraadschap maar ook verraad, conflict maar ook toenadering, sportiviteit maar ook vertwijfeling.
Essential Rights – https://youtu.be/JYvUpSA4aKI

ENGEL
Choreografie: Marta Alstadsæter, Kim-Jomi Fischer
Is het circus of is het dans? ‘ENGEL;  van Kim-Jomi Fischer en Marta Alstadsæter is het allebei: een symbiose van dans en circus, met zachte en vloeiende performances rond kracht, balans en verhouding over de innerlijke strijd waaraan we iedere dag zijn blootgesteld. De choreografie is geïnspireerd op een gedicht van Toon Tellegen.
ENGEL – https://vimeo.com/231623249

Après Danse
Het programma wordt omlijst door videoportretten en een Après Danse, om na te praten met choreografen en dansers.

DansClick
Vrijwel alle choreografen die op dit moment het gezicht van de Nederlandse dans bepalen, hebben ooit hun werk in DansClick gepresenteerd: van Ann Van den Broek tot Club Guy & Roni en van Jens Van Daele en Amos Ben-Tal tot Samir Calixto. Het is een springplank van formaat.

Let op! In de brochure staat abusievelijk 22 november. De correcte datum is zaterdag 24 november.

Serie: vlakke vloer


Praktische informatie

20% serie korting
Kies minimaal 3 verschillende voorstellingen binnen dezelfde serie en je profiteert van 20% korting op de totaalprijs. De series: Cabaret op donderdag, muziek, vlakke vloer. Deze voorstelling is inclusief pauzedrankje.

Parkeergelegenheid
ECI terrein, Louis Raemaekersplein (na 18:00 gratis)

Hockeyveld Concordia Burgemeester Geuljanslaan 1 (gratis, 10 min. lopen),
Parkeergarage Roercenter Roersingel 13 (betaald, 5 min. lopen).

Theaterzaal
We hebben een kleine, gezellige, intieme zaal. Daarom is iedere plek eigenlijk eerste rang en kun je overal in de zaal de voorstelling goed volgen.

Voorstelling
Na aanvang van de voorstelling is er helaas géén toegang meer tot theaterzaal, dus zorg dat je op tijd bent.


    alle theater