vr 31/1  20:00  € 19,50
Dans
Theaterzaal
31/12020

LeineRoebana

Sweet Demon


LeineRoebana brengt Sweet Demon naar de ECI. Een prachtige dansvoorstelling waarin onstuimige dans van vijf onvermoeibare mannen de hoofdrol speelt en waarover de Volkskrant ★★★★ schreef: ‘Een vitaal kwintet vol liefdevolle branie. Speels, levendig, divers en blijmoedig.’

Over de voorstelling
Sweet Demon begint bij de muzikale expressiviteit van het lichaam: ook zonder klank is het danserslichaam muziek. Georganiseerd geluid wordt georganiseerde beweging. En bewegen doen de vijf mannen in Sweet Demon met overgave; al dan niet geordend. Ze laten uitersten tussen verstand en passie, vrolijkheid en somberheid, uitputting en verstilling vervloeien en gaandeweg ontstaat een indringend en liefdevol beeld van liquid gender; het idee dat de tegenstelling mannelijk/vrouwelijk niet zo gebeiteld is als ze lijkt.

Over het gezelschap
LeineRoebana is een vernieuwend dansgezelschap met een internationale reputatie, geleid door Andrea Leine en Harijono Roebana. De choreografen onderscheiden zich door hun unieke dansidioom en de centrale rol van muziek in hun werk. Zij zijn specialist in een multidisciplinaire benadering en pionieren met ongewone samenwerkingsverbanden.

Voorprogramma 19:30 uur
Freedom. ‘We don’t even know how strong we are, until we are forced to bring that hidden strength forward’. 
ECI The Movement verzorgt het voorprogramma met een dans uit hun voorstelling. Tegenwoordig kunnen we ons niet meer voorstellen hoe de slavernij is geweest. Het is iets vreselijks en dagelijks zijn er nog discussies over. Ook al heeft Soraya van de slavernij zelf niks meegemaakt, toch wilde ze er graag een choreografie over maken. Dit moest geen treurig, maar juist een krachtig stuk worden. In deze choreografie wil ze laten zien hoe krachtig deze mensen zijn geweest. Samen sta je sterk, er voor elkaar zijn, elkaar opvangen wanneer dit nodig is, dit zijn dingen waar ze zich tijdens het maakproces aan heeft gehouden.

Na de dans van ECI The Movement geeft Andrea van LeineRoebana een inleiding over het stuk Sweet Demon.

In de pers
‘Ze zetten de spotlights (opgehangen in een fraai hellende hefboom) op jonge dansers … Én op hoe deze dansers alles als muziek gebruiken, door een palet aan geluiden te laten resoneren in hun veerkrachtige lichaam: het lijf als beweeglijke speaker.’
de Volkskrant ★★★★

Updates
Helemaal op de hoogte blijven? Zet jezelf dan op aanwezig in ons Facebookevent!

Deze voorstelling is onderdeel van Onbeperkt Genieten Dans & Toneel


Praktische informatie

Cultuurcafé:
Per 1 januari 2020 alleen pinnen in Cultuurcafé: veilig en snel!

Parkeergelegenheid
ECI terrein, Louis Raemaekersplein (na 18:00 gratis)
Hockeyveld Concordia, Burgemeester Geuljanslaan 1 (gratis, 10 min. lopen)
Parkeergarage Roercenter, Roersingel 13 (betaald, 5 min. lopen)

Theaterzaal
Bij deze voorstelling hebben wij geplaceerde zitplaatsen. Je stoelnummer staat op het ticket.

Voorstelling
Bij deze voorstelling is een pauzedrankje inbegrepen. Na aanvang van de voorstelling is er helaas géén toegang meer tot theaterzaal, dus zorg dat je op tijd bent.

Hapje eten vooraf?
Geniet van een heerlijk diner bij Mr. Sammi voorafgaand aan de voorstelling! Klik hier om een tafel te reserveren.

Annulering
Annulering van het ticket is mogelijk tot 24 uur voor aanvang van de voorstelling. Hiervoor wordt € 2,50 per ticket in rekening gebracht.


Ambassadeur
Draag jij ECI cultuurfabriek evenals Jan Smeets, Huub Stapel en Suzan Seegers ook een warm hart toe? Als theater-, muziek- of filmliefhebber, of misschien wel als enthousiaste cursist? Word dan Ambassadeur van ECI!


    alle theater