tijden & tickets

ma 30/11  12:00  uitverkocht
ma 7/12  12:00  Tickets
€ 16,50
Klassiek, Theaterconcert
Theaterzaal

Luisterrijk: de muziek van Ludwig van Beethoven

Jan Ezendam


3 theaterpresentaties met live performance

De voorstelling van maandag 30 november is helaas uitverkocht, maar wil je zowel 23 november als 7 december de voorstelling graag bezoeken?
Koop dan hier je 2 dagen-combiticket voor maar €26,30!

Jan Ezendam vertelt: “Ludwig van Beethovens muzikale oeuvre heeft mij altijd al bijzonder gefascineerd. Zijn werk dat in te delen is in drie scheppingsperioden, heeft een veelzijdig karakter en is geschreven vanuit zijn hoofd en zijn hart. Als muzikaal vernieuwer laat hij de klassieke vormregels, zoals Haydn en Mozart die hanteren, meer en meer voor wat ze zijn, en zo ontwikkelt zich langzamerhand de romantische stijl. Zoals ik in de praktijk constateer is er bij muziekliefhebbers in toenemende mate belangstelling voor achtergronden van composities. Er is zoveel meer te ontdekken over die boeiende en tegelijkertijd raadselachtige wereld van de klassieke muziek. Over tijdgeest, heersende opvattingen, uitvoeringspraktijken, instrumentale mogelijkheden, en natuurlijk over de componist zelf, de totstandkoming van zijn creaties en hoe deze ontvangen werden. Nu we zijn 250e geboortedag herdenken is dit een bijzondere aanleiding zijn oeuvre weer breed onder de aandacht te brengen.”

In een driedelige ‘art performance’ – met een aanzienlijk concertant gedeelte aan de vleugel – leren we bewuster te luisteren naar een compositie. We volgen grote lijnen en ontdekken kleinere
bouwwerkjes en interessante details die verduidelijkt worden via dynamische auditieve- en visuele muziekvoorbeelden en filmfragmenten.

Beethoven is een markante persoonlijkheid die zich van niemand iets aantrekt en zijn eigen weg zoekt. Dat dit niet altijd zonder strubbelingen verloopt hoor je in zijn muziek. Gedreven, hartstochtelijk maar ook worstelend met de materie kiest hij voor expressie boven vorm. De artistieke wereld van Beethoven blijft natuurlijk ook niet onbesproken. We hebben het over de verandering van Klassiek naar Romantiek, over gevoel in de muziek vóór en na de Franse revolutie. We plaatsen het ‘Prometheïse’ bij Beethoven tegenover het ‘Apollinische’ bij Mozart. En, hoe is het mogelijk om muziek te schrijven terwijl je gehoor je in de steek heeft gelaten. Waarin verschillen de composities van een jonge Beethoven zich van die van de oudere Beethoven?


Praktische informatie


Parkeergelegenheid
ECI terrein, Louis Raemaekersplein (na 18:00 gratis)
Hockeyveld Concordia, Burgemeester Geuljanslaan 1 (gratis, 10 min. lopen)
Parkeergarage Roercenter, Roersingel 13 (betaald, 5 min. lopen)

Theaterzaal
Bij deze voorstelling hebben wij ongeplaceerde zitplaatsen. In verband met de Corona maatregelen zal een medewerker je een plaats toewijzen in de theaterzaal. Graag willen we je vragen om hier rekening mee te houden.

Voorstelling
Na aanvang van de voorstelling is er helaas géén toegang meer tot theaterzaal, dus zorg dat je op tijd bent. Helaas is het niet mogelijk om gebruik te maken van de Horeca en is er dus ook geen drankje bij deze voorstelling.

Annulering
Annulering van het ticket is mogelijk tot 24 uur voor aanvang van de voorstelling. Hiervoor wordt €2,50 per ticket in rekening gebracht.

Bekijk onze volledige maatregelen betreft het Coronavirus op: ecicultuurfabriek.nl/coronavirus.


alle theater