ma 7/6  11:30  
Klassiek, Online, Theatercollege
Online
7/62021

Luisterrijk / Impressionisme

Livestream vanuit ECI cultuurfabriek


Online theatercollege
voor iedereen die van klassieke muziek houdt

Tickets voor de online theatercolleges kosten € 13,50 per college.

Aan de vleugel speelt en belicht Jan Ezendam bijzondere composities uit het klassieke repertoire. In deze serie rond Impressionisme komt muziek van Debussy, Ravel, Satie en Prokofiev aan bod. Tijdens iedere livestream wordt een markant werk centraal geplaatst. Vanuit een aantal specifieke kenmerken van deze muziek ontstaan doorverbindingen naar andere typerende composities.

Maandag 5 april 2021
Thema Symbolisme
Centraal werk Jimbo’s Lullaby (Children’s Corner) – Debussy

Maandag 3 mei 2021
Thema Mixtuur
Centraal werk La Cathedrale Engloutie (Preludes) – Debussy

Maandag 7 juni 2021
Thema Orkestreren
Centraal werk Miroirs – Ravel

Online theatercollege
Is dit de periode waarin je eens rustig de tijd hebt om muziek te beluisteren en je tevens meer te verdiepen in de achtergronden van een compositie? Hoe komt die muziek tot stand, waarom is het typisch een product van de toondichter en een product van een specifieke stijlperiode? Wat is in deze muziek vernieuwend, wat sluit aan bij de traditie? Elke keer her-beluisteren verplaatst onze aandacht naar andere aspecten. Uiteindelijk valt alles samen en vormt zich steeds die ongrijpbare muzikale harmonie.
De theatercolleges (basic-level) op de eerste maandag van de maanden april, mei en juni zijn afgestemd op liefhebbers van klassieke muziek en veronderstellen geen voorkennis.

Over Jan Ezendam
Jan Ezendam is pianist, componist en dirigent. Hij is sinds 1980 docent aan het conservatorium in Maastricht, geeft lezingen en masterclasses en is docent muziekgeschiedenis aan het Hovo in Maastricht, Rotterdam en Amsterdam.

Iedereen die een ticket heeft gekocht, ontvangt uiterlijk drie uur voor aanvang via e-mail een link naar de livestream.


alle theater