za 13/5  20:00  € 19,50
Cabaret
Theaterzaal
13/52023

Maartje en Kine

Hoge Noot


Na meerdere succesvolle shows in ECI zijn Maartje & Kine terug!

Het concert begint. Je kan een speld horen vallen. Dan klinken eindelijk de eerste tonen. La musique est magnifique. Met een daverende klap slaat de pianoklep op de hand van de pianiste. Haar schreeuw wordt een aria. En ineens heeft de viool een eigen wil. Bach transformeert via Mexican Hat Dance tot Michael Jackson. Beuken, rocken, zweten: Maartje & Kine zijn bezeten. Luisteren en huiveren was nog nooit zo lekker!

In ‘Hoge Noot’ vragen Maartje & Kine zich af waarom mensen muziek maken. Daarbij suizen deze twee multi-instrumentalisten moeiteloos van Brahms naar Balkan, van opera naar jodel-rap en van chansons naar electro. Met magistrale muzikaliteit en meesterlijke solo’s. Met stapels sketches en met hopen humor. Maartje & Kine musiceren door, zélfs als de wereld vergaat! Wanneer de nood het hoogst is, is de muziek nabij.  

Maartje & Kine trekken sinds enige jaren door Nederland met hun humoristisch-virtuoze theatershows. U kunt ze kennen van de NTR-documentaire “Maartje & Kine Buigen Niet” – over hun roadtrip naar Noorwegen in coronatijd, de “Miniconcerten voor Alleenstaanden”, hun optredens bij Khalid & Sophie, Opium op Oerol, Podium Witteman, Lowlands, Zwarte Cross en Concert at Sea.  

‘Hoge Noot’ zou in maart 2020 in première gaan maar werd (misschien wel) de meest uitgestelde première ooit. De tournee is nu in zijn geheel verplaatst naar seizoen 22/23. Waarom? Omdat ze er zo trots op zijn – deze show verdient simpelweg alsnog volle zalen.  

Theaterkrant.nl over Hoge Noot:
“Hoge Noot neemt je voor het grootste deel mee naar vroeger sferen. Geen digitale foefjes, maar alles live.”

“Grapjes zijn vaak melig, soms luguber, dan weer ietsje schunnig, maar altijd binnen een behoudende norm. Relatief nieuwe dingen, zoals een rap, of performance art, zijn puur vanwege de nieuwigheid al een grap.”

“Voor de indrukwekkendste muziekstukken haalt het muzikale tweetal de viool en accordeon tevoorschijn, die ze al van kinds af aan bespelen.”

“Het is dan ook een feestelijk, zorgvuldig uitgewerkt muziekprogramma, waar je met een voldaan gevoel uit weggaat.”

Lees de complete recensie hier

 

De pers schreef eerder over Maartje en Kine:  

  • “Zowel tweestemmig als harmonieus in vocale vertolkingen zijn ze flonkerend bedreven op diverse instrumenten, de viool en de vleugel, een blokfluitje, de banjo, accordeon en basbalalaika.” (Jacques D’Ancona) 
  • “De mooiste muziek, betoverende glimlachen, legs, een grote verzameling muziekinstrumenten en humor.” (**** Theaterkrant)
  • “Anderhalf uur puur genieten.” (I Love Theater)
  • “Weergaloos muzikaal grappig.” (***** Theaterparadijs)
  • “Een klinkend feest.” (**** De Telegraaf)

    Klik hier voor meer info over parkeren, horeca en annulering.


    alle theater