do 19/5  20:00  € 19,50
Cabaret
Theaterzaal
19/52022

Maartje & Kine

Speelbeesten


Deze voorstelling is verplaatst naar 19 mei 2022. Je huidige ticket is gewoon geldig. 


Met ‘Speelbeesten II’ maken Maartje & Kine van de coronanood een deugd. Afgelopen winter stapten ze in hun busje en reden ze naar Kinesthuisland Noorwegen. Geïnspireerd door een sneeuwwitte wereld waar corona niet leek te bestaan, schreven Maartje & Kine over onderwerpen die ze tot dan toe niet aandurfden -die ontbrekende kinderwens, ontspoorde liefdes en de eerste tekenen van dementie bij een van de ouders. Toen de auto door bevroren diesel niet meer startte, trokken ze per hondenslee verder naar inheemse volken en leerden we de joik -het traditionele gezang van de Sami -en de kulokke -een oeroude zangtechniek om je koeien te lokken in de bergen. In ‘Speelbeesten II’ brengen Maartje & Kine hun Noorse ervaringen naar de Nederlandse theaters. Want als niemand op vakantie naar Noorwegen kan, dan halen ze Noorwegen wel naar Nederland.

Aangejaagd en opgejut door de gelauwerde schrijver Peer Wittenbols springen Maartje & Kine voor de hongerige leeuwen: met een rijke verzameling nieuwe nummers en acts klimmen ze bij jou in de stad de bühne op. Persoonlijk, gedurfd en veelzijdig maar zoals altijd muzikaal, humoristisch en verfrissend.

De NTR zond de documentaire Maartje & Kine Buigen Nietuit, over het schrijfproces van ‘Speelbeesten II’. Deze was in mei te zien op NPO3. Heb je ‘m gemist? Maartje en Kine Buigen Nietis nog terug te kijken via NPO Start!

“Een fantasievolle reis naar het noordelijkste stukje van Noorwegen met prachtige tweestemmige liederen. Maartje & Kine weten echt te ontroeren (..) en tonen je het echte Noorwegen, maar dan wel op zijn mystiekst” –Theaterkrant


Klik hier voor meer info over parkeren, horeca en annulering.


    alle theater