do 19/3  20:00  € 19,50
Toneel
Theaterzaal
19/3

Meervaart producties

Jihad van de Liefde


‘Omdat jouw verhaal de mijne is.’ – Mohamed El Bachiri

De Meervaart, George & Eran Producties en het Amsterdams Andalusisch Orkest brengen het indrukwekkende boek Jihad van Liefde van David Van Reybrouck naar het toneel. Een rauwe, muzikale en inspirerende voorstelling over een gewone man die – getroffen door het noodlot – zichzelf tot een haast bovenmenselijke gedachte dwingt.

De aanslagen van Brussel
David Van Reybrouck tekende in Jihad van Liefde het aangrijpende verhaal op van Mohamed El Bachiri. Deze metrochauffeur uit het Belgische Molenbeek verloor zijn grote liefde en moeder van zijn drie kinderen bij de terreuraanslag in de Brusselse metro op 22 maart 2016. Als Marokkaan en moslim was hij in de ogen van sommigen een potentiële dader, maar hij liet zich niet meeslepen door de orkaan van meningen en mediageweld die direct na de tragedie volgde.

Geen haat maar liefde
Het boek en zijn inspirerende en hoopvolle oproep tot medemenselijkheid op televisie gaven uitdrukking aan Mohameds liefde, verdriet en veerkracht. Een man die haat bestrijdt met liefde en menselijk blijft terwijl hem iets onmenselijks is aangedaan. Een bijzonder verhaal over liefde, pijn en verzoening. Met Mohammed Azaay in de hoofdrol.

Credits
Gebaseerd op Een Jihad van Liefde van Mohamed El Bachiri, opgetekend door David Van Reybrouck
Muziek: Amsterdams Andalusisch Orkest
Regie: Eran Ben Michaël (George & Eran Producties)
Met: Mohammed Azaay
Decor en lichtontwerp: Kouwenhoven&Kranendonk


alle theater