vr 3/2  20:00  € 22,00
Blues, Jazz, Soul, Theaterconcert
Theater
3/2
Laatste tickets!

Michelle David

& The True-tones


In de nieuwe theatershow The Untold Stories van Michelle David & The True-Tones wordt je meegenomen op een muzikale ontdekkingstocht vanuit verschillende invloeden.

Wat startte als een project om de oorsprong van de soul en R&B te ontdekken transformeerde de loop der jaren in een heuse gospel muziekformatie! Michelle David & The Gospel Sessions was geboren en met zes uitgebrachte albums zijn ze zelfs voor een Edison genomineerd geweest.

De tijd vloog voorbij en daarbij evolueerde ook hun sound. Het gospel hoofdstuk werd afgerond en een nieuw verhaal stond op het punt om te beginnen. De oude artiestennaam werd weggestreept en maakte plaats voor een naam die de lading van de huidige muziek dekt: Michelle David & The True-tones!

De nieuwe naam voelt als een bevrijding voor het zestal. Het geeft ze de ruimte om te ontdekken en verschillende muzikale invloeden te integreren in hun eigen stijl. Dit heeft dan ook geresulteerd in genres als afrobeat, funk, soul, calypso en Marokkaanse gnawa die hun intrede hebben gemaakt.

Ondanks al deze veranderingen kan Michelle David & The True-tones één ding aan je garanderen. De basis blijft hetzelfde en swingt ouderwets de pan uit!

Een avond met Michelle David & The True-tones is als voedsel voor de ziel. Het is een beleving waarbij “de waarheid vertellen” de rode draad vormt. “The Untold Stories” is een intiemere en persoonlijke reis door de liedjes die tot de band’s classics behoren.

“Ik schrijft met het publiek in gedachten. Ik schrijf voor hen. Er zijn slechts een aantal liedjes geweest waarin ik het volledig over mijzelf heb laten gaan. Deze keer wil ook ik me laten omarmen door mijn eigen bespiegelingen van het leven. Ik ben niet bang om me net zo kwetsbaar op te stellen als de muziek die ik met mijn publiek deel”.

De avond valt het beste te verwoorden door het publiek zelf: “Een show van Michelle David & The True-tones is alsof je een knuffel krijgt van een geliefde”.

 

Michelle David & The True-tones één van de albums van het jaar bij BBC RADIO 6 MUSIC
Onlangs is in de BBC Radio 6 Music show van Lauren Laverne bekendgemaakt dat ‘Truth & Soul’ van Michelle David & The True-tones is verkozen tot een van de albums van het jaar 2022. DJ Craig Charles kroonde het vijfde studio-album van de band tot zijn album van het jaar. Het is voor het eerst op de toonaangevende Britse Radio zender dat een album van een Nederlandse band een van de albums van het jaar is.

Biografie
Een Amerikaanse zangeres en presentatrice.

Ze groeide op in New York en al op 4-jarige leeftijd begon ze met zingen in de kerk. Slechts een jaar later werd ze lid van haar eerste groep, The Mission Of Love.

Ze begon met haar opleiding op de Fame school in New York in 1980. Nadat ze klaar was met haar studie in 1984 besloot ze medicijnen te gaan studeren. Haar liefde voor muziek bleef echter zo aanwezig dat ze in 1991 auditie deed voor de Broadway musical Mama, I Want To Sing. Ze ging de hele wereld rond met deze musical, zo ook in Duitsland! Hier maakte ze uiteindelijk twee jaar deel uit van de groep The Golden Gospel Singers.

In 1994 kwam David naar ons kikkerlandje om met Stardust Theatre Productions te werken. Haar eerste show was The Sound Of Motown. Ze maakte uiteindelijk ook onderdeel uit van de shows Glory Of Gospel en Mahalia. Ze keerde terug naar de Verenigde Staten en begon daar te werken als achtergrondzangeres voor Diana Ross en Michael Bolton. Blijkbaar had Europa toch een hele goede indruk bij haar achtergelaten, want eind jaren 90 kwam ze weer in Duitsland terecht. In 2000 maakte ze maakte ze twee seizoenen deel uit van de productie R.E.S.P.E.C.T.

Michelle David


Klik hier voor meer info over parkeren, horeca en annulering.


    alle theater