vr 29/11  20:00  € 18,50
Dans
Theaterzaal
29/11

Nicole Beutler Projects & DOX

Role Model (reprise)


‘I’ve learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel.’ Maya Angelou

Trots op wie je bent
Het opzwepende dansconcert Role Model brengt de urban danswereld van DOX samen met het sterk inhoudelijke en gestileerde theater van Nicole Beutler en Magne van den Berg. In Role Model staat een groep jonge vrouwen samen sterk. Mannelijk, vrouwelijk, onverschrokken, onzeker, rauw, zacht… Ze laten zien hoe mooi het is om trots te zijn op wie je bent. Met martial arts, voguing, hiphop, house, rap en zang is Role Model een voorstelling die eigenheid en diversiteit viert. Zes persoonlijkheden zetten een krachtig beeld van empowerment neer op de energieke elektronische soundrack van DJ Streamer.

Over de makers
Nicole Beutler Projects realiseert de projecten van theatermaker en choreograaf Nicole Beutler, vaak in samenwerking met andere kunstenaars en organisaties.

DOX is hét huis voor jong podiumtalent in Utrecht. Het is een plek waar performers en makers zich verder kunnen ontwikkelen op het gebied van theater, dans, urban arts, muziek, visuals en film.

Magne van den Berg studeerde aan de Mime-opleiding in Amsterdam en maakt haar eigen voorstellingen. In 2008 won ze de H.G Van der Vies-prijs voor De lange nasleep van een korte mededeling. Haar tekst Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden) is vertaald in het Duits, nadat het werd geselecteerd voor het Neue Stücke Festival in Wiesbaden. Ze werkt regelmatig samen met Nicole Beutler.


    alle theater