vr 14/6  20:30  
Theater
Theaterzaal
14/62019

Nieuwe Helden

Dream it. Do it.


‘If you can dream it, you can do it.’ Deze uitspraak kennen we van Walt Disney.

De 40 jongeren die zich in deze 12eeditie inschreven voor Nieuwe Helden kozen gezamenlijk voor het thema Disney. De nieuwe show heeft dan ook de naam ‘Dream it. Do it.’ gekregen.

Wie denkt dat Disney als kinderachtig of truttig wordt ervaren door jongeren heeft het mis. Ook jongeren houden ervan om weg te dromen in een wereld van sprookjes en magie. Daarnaast spreken onderliggende thematiek en symboliek van verhalen als Peter Pan, The Lion King en Pinochio ontzettend tot de verbeelding bij jongeren.

In ‘Dream it. Do it.’ worden bestaande Disney thema’s getransformeerd naar de belevingswereld van jongeren. Sprookjes worden vertaald naar de dagelijkse realiteit. En toch ook weer niet. Want niets zo fijn als stiekem toch vanuit het slaapkamerraam wegvliegen met Peter Pan. Onbekende werelden tegemoet…

Nieuwe Helden is Roermonds trots op het gebied van Community Art en Urban Culture. Zo’n 40 jongeren tussen de 11 en 26 jaar bestormen het podium van ECI cultuurfabriek en laten je genieten van een prachtige theatershow.


alle theater