za 29/2  20:00  € 24,50
Klassiek
Theaterzaal
29/22020
freedom fest

philharmonie zuidnederland

Stravinsky's L'Histoire du Soldat


Het tijdloze dilemma van macht en geld. Met een verhaal van én met Bart Moeyaert. Op de prachtige muziek van Stravinsky’s L’Histroire du Soldat, gespeeld door een ensemble van de philharmonie zuidnederland. 

75 jaar bevrijding van Roermond
Een soldaat verkoopt zijn viool aan de duivel in ruil voor macht en geld. Dit verhaal is eeuwenoud, maar nog altijd pijnlijk actueel. Net als de onovertroffen muziek van Igor Stravinsky. Aan de vooravond van de herdenking van de bevrijding van Roermond 75 jaar geleden brengt schrijver en verteller Bart Moeyaert samen met een ensemble van philharmonie zuidnederland Iemands lief. Moeyaert schreef deze nieuwe, bejubelde bewerking van het libretto van L’Histoire du soldat op verzoek van Janine Jansen. Een moment om stil te staan bij het tijdloze dilemma van macht, geld en het materiële leven.

Credits
Tekst en verteller: Bart Moeyaert
Ensemble: musici philharmonie zuidnederland
Klarinet – Roger Debougnoux
Fagot – José Vicente Guerra Navarro
Trompet – Raymond Vievermans
Trombone – Lode Smeets
Viool – Tijmen Wehlburg
Contrabas – Pia Pirtinhao
Slagwerk – Han Vogel
Stravinsky: L’Histoire du soldat

Signeersessie Bart Moeyaert

Na afloop van de voorstelling kun je in het Cultuurcafé een exemplaar van Iemands Lief laten signeren door Bart Moeyaert. Iemands Lief is indringend en ontroerend zoals alleen Moeyaert kan schrijven en vraagt als vanzelf om, ook zonder de muziek van Stravinsky erbij, te worden gelezen en herlezen.

Freedom Talk

Voorafgaand aan het concert geeft Sara Curfs een Freedom Talk. Sara, 15 jaar, is een gedreven tiener met een interesse in onze geschiedenis. Ze schrijft al zolang ze zich kan herinneren en doet dit al te graag. Ze schrijft Engelstalig gedichten en verhalen, voor de gevallen en niet gevallen soldaten van (vooral) de Tweede Wereldoorlog. Wat haar onderscheid van anderen is misschien niet alleen het thema waar ze over spreekt, of het feit dat ze in uniform staat, maar omdat ze bepaalde kanten van de geschiedenis aanstipt die ook na 75 jaar nog steeds actueel zijn. Haar eigen boek, genaamd ‘When Heaven Touches Hell’ gaat hier ook over. Het is een bundel van emotionele, soms wel dramatische gedichten over de oorlog en het effect op de samenleving van die tijd. Ze schrijf voornamelijk in het Engels, soms Duits en enkele keren in het Nederlands.

Updates
Helemaal op de hoogte blijven? Zet jezelf dan op aanwezig in ons Facebookevent!

Deze voorstelling is onderdeel van Freedom Fest en de serie Onbeperkt Genieten Avontuurlijke Muziek

Kijk voor het volledige klassieke aanbod van Roermond op:
www.buitenskamers.com

Praktische informatie

Cultuurcafé:
Per 1 januari 2020 alleen pinnen in Cultuurcafé: veilig en snel!

Parkeergelegenheid
ECI terrein, Louis Raemaekersplein (na 18:00 gratis)
Hockeyveld Concordia, Burgemeester Geuljanslaan 1 (gratis, 10 min. lopen)
Parkeergarage Roercenter, Roersingel 13 (betaald, 5 min. lopen)

Theaterzaal
Bij deze voorstelling hebben wij geplaceerde zitplaatsen. Je stoelnummer staat op het ticket.

Voorstelling
Bij deze voorstelling is een pauzedrankje inbegrepen. Na aanvang van de voorstelling is er helaas géén toegang meer tot theaterzaal, dus zorg dat je op tijd bent.

Hapje eten vooraf?
Geniet van een heerlijk diner bij Mr. Sammi voorafgaand aan de voorstelling! Klik hier om een tafel te reserveren.

Annulering
Annulering van het ticket is mogelijk tot 24 uur voor aanvang van de voorstelling. Hiervoor wordt € 2,50 per ticket in rekening gebracht.


Ambassadeur
Draag jij ECI cultuurfabriek evenals Jan Smeets, Huub Stapel en Suzan Seegers ook een warm hart toe? Als theater-, muziek- of filmliefhebber, of misschien wel als enthousiaste cursist? Word dan Ambassadeur van ECI!


    alle theater