ma 17/2  20:00  € 0,00
Theater
ECI Cultuurcafé
17/22020

Planet Roermond: door vreemde ogen

ECI live


Het mysterieuze, het raadselachtige, het verborgene. Daar gaan de ECI live talkshows dit seizoen over. Eci Live sluit daarmee aan bij Mystique, de kunstmanifestatie die in de zomer van 2020 zal plaatsvinden in het kader van Biennale Roermond. De eerste ECI Live van dit jaar vindt plaats op 17 februari, aanvang 20:00 uur.

Roermond is een bijzondere stad. Een mooie stad ook, maar wel met een heel eigen manier van doen. En een stad met bijzondere inwoners: Roermondenaren. In een eerdere ECI Live omschreven als ‘de Remunjse soort’.

Planet Roermond.
Hoe moeilijk (of gemakkelijk) is het voor buitendorpers om er te assimileren, te integreren, te accelereren zelfs? Zijn er voorbeelden van botsende culturen of misschien van ‘if I can make it there, Il’ll make it anywehere’?

We bereiden onze landing op Planet Roermond voor met enkele kenners en ervaringsdeskundigen. Met Rita van Breugel, Geert Teeuwen en Zowi Naus.  Column door Emile Hollman en de poëtische uitsmijter door Brohlin. Presentator en gespreksleider is wederom de immer nieuwsgierige Edwin Becker, geboren en getogen in Maasniel, hoofdconservator tentoonstellingen van het Van Gogh Museum en medeconservator van Biennale Roermond 2020.

ECI Live: informatief en dichtbij
ECI live is actueel, maatschappelijk, cultureel, literair, muzikaal, soms ook politiek en stelt zich tot doel om per aflevering een thema vanuit verschillende kanten te belichten. Zo komen ideeën en meningen die leven binnen Roermond en regio bij elkaar, nodigen we uit tot een dichtbij-debat. Maar proberen we toch vooral ook een informatieve, levendige en gezellige avond te presenteren.

ECI Live is een gemeenschappelijke productie van Bibliotheek Bibliorura Roermond en ECI cultuurfabriek.

ECI live bijwonen is volledig gratis! Iedereen is welkom. Wel dient een gratis ticket te worden gedownload.
De avond begint om 20.00 uur in het Cultuurcafé van de ECI cultuurfabriek. De deuren gaan open om 19.30 uur.


alle theater