zo 26/5  15:00  € 15,00
Theaterconcert, Tribute/cover
Theaterzaal
26/52019

PYURE

Tribute to Cohen & Cassidy


PYURE; sfeervolle luistermuziek, beweeglijk en zacht als dons & helder als zwart ijs.

Op zondag 26 mei staan het leven en het werk van Leonard Cohen en Eva Cassidy centraal in de voorstelling PYURE Tribute to Cohen & Cassidy. Veel mensen kennen Leonard Cohen, maar wie was Eva Cassidy? Waarom bleef deze veelzijdige zangeres tijdens haar (korte) leven zo onbekend? En wat maken de stem, de liedkeuze en de interpretaties van Eva Cassidy zo uitzonderlijk?

Zanger, gitarist Jos van Rens en zangeres Wietske Boesveld gaan samen met Cassidy-biograaf Johan Bakker en pianist Remko Boesveld op zoek naar het hart en de ziel van Eva Cassidy (1963 – 1996) en Leonard Cohen. Met verhalen, liedjes en muzikale voorbeelden geven zij een boeiend eerbetoon aan deze in veel opzichten unieke muzikanten.

Jos van Rens bracht de afgelopen jaren 2 cd’s uit. In oktober 2017 PYURE Cohen in het Limburgs waarop hij 14 songs van Leonard Cohen vertaalde in het Limburgs. Daarop volgde in het voorjaar van 2019 PYURE Eva met 12 songs die ooit door Eva Cassidy gezongen worden. Dit theaterconcert is het logische vervolg van zijn vertaling van Cohen & Cassidy.

Dit concert wordt verzorgd door:
– Jos van Rens: zang & gitaar
– Wietske Boesveld: zang & gitaar
– Remko Boesveld: piano
– Johan Bakker: schrijver van de Eva Cassidy biografie


 

Praktische informatie

20% serie korting
Kies minimaal 3 verschillende voorstellingen binnen dezelfde serie en je profiteert van 20% korting op de totaalprijs. De series: Cabaret op donderdag, muziek, vlakke vloer. Deze voorstelling is inclusief pauzedrankje.

Parkeergelegenheid
ECI terrein, Louis Raemaekersplein (na 18:00 gratis)

Hockeyveld Concordia Burgemeester Geuljanslaan 1 (gratis, 10 min. lopen),
Parkeergarage Roercenter Roersingel 13 (betaald, 5 min. lopen).

Theaterzaal
We hebben een kleine, gezellige, intieme zaal. Daarom is iedere plek eigenlijk eerste rang en kun je overal in de zaal de voorstelling goed volgen.

Voorstelling
Na aanvang van de voorstelling is er helaas géén toegang meer tot theaterzaal, dus zorg dat je op tijd bent.


alle theater