za 8/1  20:00  
Jazz, Muziek
Theaterzaal
8/12022

R11

vs the A.I. Robot 2020 Tour


Een ode aan componisten van filmmuziek voor sciencefiction films van vroeger tot nu.

Componist / arrangeur Bob Zimmerman (u kent hem van o.a. De Nieuwe Wildernis, Süskind, zijn arrangementen voor het Metropole Orkest en het populaire tv programma Maestro) en slagwerker / componist Rob Verdurmen (hem kent u van o.a. 38 jaar vaste drummer van het (inter)nationaal vermaarde Willem Breuker Kollektief en zijn werkzaamheden voor ondermeer het Zuidelijk Toneel) bundelen hun muzikale krachten en ideeën voor het realiseren van de R11 voorstelling over het gebruik van digitale technologie in de filmmuziek. 

De technische mogelijkheden lijken onbegrensd. In bijna alle muziekgenres wordt er inmiddels veelvuldig gebruik van gemaakt en vaak zonder dat de luisteraar het nog opmerkt. Want wij zijn er totaal aan gewend, maar zeker ook door vérwend. 

Maar wat staat ons te wachten als Artificial Intelligence de filmmuziekcomponist én de uitvoerend musicus totaal overbodig maakt en wij allen alleen nog door de Composerbot gecomponeerde muziek te horen krijgen? Dit gaan wij tijdens de voorstelling samen met het publiek en composerbot Aimée onderzoeken. 

Aan de hand van Bob’s arrangementen van bekende en minder bekende filmmuziek voor sciencefiction films uit de periode 1956 tot heden, aangevuld met speciaal voor de voorstelling door Rob gecomponeerde soundtracks, gaat R11 de technologische ontwikkelingen in beeld en geluid muzikaal vertalen tot een wervelend muziekspektakel.  

VJ Martijn Grootendorst ondersteunt het geheel in zijn karakteristieke stijl met onverwacht en onbekend filmmateriaal.


Praktische informatie

Parkeergelegenheid
ECI terrein, Louis Raemaekersplein (na 18:00 gratis)
Hockeyveld Concordia, Burgemeester Geuljanslaan 1 (gratis, 10 min. lopen)
Parkeergarage Roercenter, Roersingel 13 (betaald, 5 min. lopen)

Theaterzaal
Bij deze voorstelling hebben wij ongeplaceerde zitplaatsen. 

Horeca
Voor en na afloop is ons gezellige Cultuurcafé geopend! Hier kan alleen met de pin worden betaald.

Voorstelling
Na aanvang van de voorstelling is er helaas géén toegang meer tot theaterzaal, dus zorg dat je op tijd bent. 

Annulering
Annulering van het ticket is mogelijk tot 24 uur voor aanvang van de voorstelling. Hiervoor wordt €2,50 per ticket in rekening gebracht.


alle theater