vr 20/1  20:00  € 21,50
Theaterconcert
Theater
20/1

R11

R11 vs the A.I. Robot 2023 Tour


Voor alle liefhebbers van filmmuziek

Aan de hand van Bob’s arrangementen van bekende en minder bekende filmmuziek voor sciencefiction films uit de periode 1956 tot heden, aangevuld met speciaal voor de voorstelling door Rob gecomponeerde soundtracks, gaat R11 de technologische ontwikkelingen in beeld en geluid muzikaal vertalen tot een wervelend muziekspektakel.  

Componist / arrangeur Bob Zimmerman (je kent hem van o.a. De Nieuwe Wildernis, Süskind, zijn arrangementen voor het Metropole Orkest en het populaire tv-programma Maestro) en slagwerker / componist Rob Verdurmen (hem ken je van o.a. 38 jaar vaste drummer van het (inter)nationaal vermaarde Willem Breuker Kollektief en zijn werkzaamheden voor ondermeer het Zuidelijk Toneel) bundelen hun muzikale krachten en ideeën voor het realiseren van de R11 voorstelling over het gebruik van digitale technologie in de filmmuziek.  
 
De technische mogelijkheden lijken onbegrensd. In bijna alle muziekgenres wordt er inmiddels veelvuldig gebruik van gemaakt en vaak zonder dat de luisteraar het nog opmerkt. Want wij zijn er totaal aan gewend, maar zeker ook door vérwend.  
 
Maar wat staat ons te wachten als Artificial Intelligence de filmmuziekcomponist én de uitvoerend musicus totaal overbodig maakt en wij allen alleen nog door de Composerbot gecomponeerde muziek te horen krijgen? Dit gaan wij tijdens de voorstelling samen met het publiek en composerbot Aimée onderzoeken. 
 
VJ Martijn Grootendorst ondersteunt het geheel in zijn karakteristieke stijl met onverwacht en onbekend filmmateriaal.  

Credits
Tatiana Koleva – Marimba, diverse percussie en electronica  
Joep Lumeij – Bas en basgitaar  
Annie Tangberg – Cello en electronica  
David Kweksilber – Klarinetten, saxen en de ewi  
Rutger van Otterloo – Bariton- en sopraansax 
Alex Coke – Fluit, piccolo en tenorsax  
Rob Verdurmen – Slagwerk, electronica, componist  
Bob Zimmerman – Arrangeur 
Martijn Grootendorst – VJ  
Guido Nieuwdorp – Geluid 
Wout Bremer – Composerbot Aimée 


Klik hier voor meer info over parkeren, horeca en annulering.


    alle theater