za 11/11  15:00  € 22,50
Toneel
Theater
11/11
As Equals

Romijn Conen

VALLICHT (Roadtrip van een lamme schooier)


Een aangrijpende, deels autobiografisch, monoloog over vader en zoon en de impact van een herseninfarct.

In Vallicht vertelt acteur Romijn Conen het ontroerende verhaal van een jonge vijftiger die op weg is om de as van zijn vader uit te strooien. Tijdens deze tocht schieten zijn gedachten heen en weer tussen heden en verleden. Een verleden waarin de relatie tussen zoon en vader nogal wankel was. Dat veranderde op slag op de kwade dag dat de zoon getroffen werd door een herseninfarct en hij, als een baby, alles opnieuw moet leren: lopen, eten, drinken en… praten. 

In deze aangrijpende monoloog horen we hoe deze man, ondanks zijn afasie (taalstoornis), woorden weet te vinden voor zijn (door artsen voor onmogelijk gehouden) wederopstanding en voor het liefdevolle afscheid van zijn vader. 

Dit, deels autobiografische, stuk is de comeback van Romijn Conen op de Vaderlandse podia. Een levenskreet van een acteur pur sang.

Romijn Conen
Conen studeerde in 1991 af aan de Theaterschool Eindhoven. Hij brak voor het grote publiek in Nederland door als een van drie mannen die gedurende een serie reclamefilmpjes voor Amstel telkens samen terugkwamen (de andere twee waren Bart Oomen en Edward Stelder). Hij speelt in theater, televisieseries en films. 

In 2015 moest hij noodgedwongen stoppen met acteren, omdat hij werd getroffen door een herseninfarct. In 2022 keerde hij terug op tv in de serie Modern Love Amsterdam. 


Onderdeel van het As Equals festival: onbeperkt 

 


Klik hier voor meer info over parkeren, horeca en annulering.


alle theater