za 14/3  20:00  € 19,50
Literatuur
Theaterzaal
14/3

Ronald Giphart en Jaap Robben

Ja


Remco Campert, Jan Mulder, Bart Chabot, Marion Pauw, Susan Smit… Veel auteurs trokken in de afgelopen jaren door het land als vertegenwoordigers in troost. Ronald Giphart en Jaap Robben voegen zich bij het illustere gezelschap. Maar dan wel met een energieke voorstelling vol literair variété, waarin zij veelvuldig ‘ja’ zeggen.

Jahaa!
Giphart en Robben doen in hun programma waar ze het meest plezier in hebben. Voor hen is er niets fijner dan het publiek mee te nemen op een zowel ontroerende als hilarische ontdekkingsreis door de kronkels van hun geest. En voor wie mee wil op die tocht, is er eigenlijk maar één antwoord: ja! “We hoeven namelijk niet op alles verbeten ‘nee’ te roepen of tweeten. Wij beweren ja! Ja, tegen vermakelijke verhalen. Ja, tegen fijne feiten. Ja, tegen lievelingsgeluiden. Ja, tegen het zingen van een liedje. Ja, tegen alle nuances van ja. Jaha. Jaja. Jaah!”

Over Robben en Giphart
Jaap Robben (1984) is de jeune prince van de Nederlandse letteren. Zijn romans Birk en Zomervacht zijn mateloos populair. Op het podium heeft hij zich ontpopt als een energieke theaterpersoonlijkheid.

Ronald Giphart (1965) schreef vele lievelingsboeken. In elke boekenkast van Nederland tref je wel een titel van hem aan. In het verleden toerde hij met Joost Zwagerman, Martin Bril, Nico Dijkshoorn en zijn vaste partner Bart Chabot.


alle theater