vr 21/1  20:00  € 16,00
Dans
Theaterzaal
21/1

SALLY Dansgezelschap Maastricht

DANSLAB on tour #1 - première


DANSLAB on tour #1 is een wervelende voorstelling waarin korte dansstukken van een nieuwe generatie makers in de hedendaagse dans elkaar in razendsnel tempo opvolgen. Live performances en spectaculaire digitale beelden worden afgewisseld in een dynamische voorstelling voor een nieuwsgierig publiek!

SALLY Danslab

In DANSLAB on tour #1 laten jonge makers verbonden aan SALLY Dansgezelschap Maastricht zien wat er binnen de hedendaagse dans allemaal mogelijk is. De voorstelling is voor echte dansfans een must-see en voor de beginnende dansliefhebbers een perfecte manier om kennis te maken met hedendaagse dans. DANSLAB on tour #1 bevat choreografisch werk van onder andere Jennifer Romen (bekend van het Amerikaanse tv-programma NBC World of Dance), Roshanak Morrowatian (winnares van de Prijs van de Nederlandse Dansdagen 2020) en Justin de Jager (winnaar van de publieksprijs van Rotterdam International Duet Choreography Competition 2019 en halve finalist van Hollands Got Talent).

SALLY’s Danslab is dé werkplaats in Zuid-Nederland voor innovatie in de dans opgezet door SALLY Dansgezelschap Maastricht. Sinds 2015 is VIA ZUID – Talentontwikkeling in de podiumkunsten ook verbonden aan het Danslab. Door te experimenteren binnen de dans en verbindingen te leggen met nieuwe technologieën, dansers en choreografen ontstaat er nieuw future-proof werk voor de dans. Jonge talenten kunnen binnen het Danslab hun eerste stappen als choreograaf zetten of hun stijl verfijnen.

De choreografieën van DANSLAB on tour #1 in het kort:

KUBUS
Thirza Riphagen
‘KUBUS’ is een choreografie waarin vijf dansers en een grote kubus de hoofdrol spelen en samensmelten tot een intrigerend geheel. Choreografie is soms net als wiskunde. Wiskunde gaat over verhoudingen. Ook ‘KUBUS’ gaat over verhoudingen. Hoe verhouden de dansers zich tegenover elkaar en tegenover de kubus? Wat zijn de fysieke mogelijkheden van de kubus? De dansers halen tijdens ‘KUBUS’ het uiterste uit zichzelf én uit de kubus.

Tunnel Vision
Justin de Jager
De makerssignatuur van Justin de Jager is onlosmakelijk verbonden aan het bewegingsconcept ‘threading’. Bij een thread creëert de danser een opening door meerdere lichaamsdelen aan elkaar te verbinden om er vervolgens met een ander lichaamsdeel doorheen te gaan. Tijdens het ontwikkelen van zijn eigen benadering van ‘threading’ is Justin in een tunnelvisie gestapt. Die tunnelvisie heeft ervoor gezorgd dat hij een enorme diepte heeft kunnen vinden binnen zijn bewegingstaal. ‘Tunnel Vision’ vertegenwoordigt het innerlijk verlangen om onafhankelijk met je danspartner op het podium te staan en als individuen samen het publiek mee te nemen in een harmoniserende trance.

MASK
Roshanak Morrowatian
Wat voor masker draag jij vandaag? Als wie doe je je vandaag voor? De vrolijke? De carrièrepersoon? In de maatschappij moeten we voortdurend presteren en voldoen aan bepaalde rollen. Leven is in elk continent bijna een vorm van overleven geworden. Ons ware gezicht te tonen vinden we eng, veel liever verstoppen we ons achter foto’s met geweldige filters en GIF’s die de val ervoor of erna verbergen. Behoud wat er mooi uitziet en verstop wat echt is. In ‘MASK’ nodigt Roshanak danser Luis uit juist zijn demonen voor te stellen, ‘fouten’ te maken, persoonlijk te worden en onzekerheden te delen. De kracht van mens zijn, zijn de imperfecties. Zonder filters.

My Body, My Instrument
Jennifer Romen
My Body, My Instrument’ is ontstaan vanuit het experimenteren met het isoleren van verschillende lichaamsdelen. Bij een isolatie wordt een deel van het lichaam bewogen en de rest wordt stilgehouden. Jennifers lichaam is haar instrument dat ze bespeelt en tentoonstelt. Op de door haarzelf gecreëerde muziek en teksten komen verschillende danstechnieken, dynamieken en kleuren samen. Ze zorgen samen voor een fascinerende complexiteit die centraal staat in haar werk.


Praktische informatie

Parkeergelegenheid
ECI terrein, Louis Raemaekersplein (na 18:00 gratis)
Hockeyveld Concordia, Burgemeester Geuljanslaan 1 (gratis, 10 min. lopen)
Parkeergarage Roercenter, Roersingel 13 (betaald, 5 min. lopen)

Theaterzaal
Bij deze voorstelling hebben wij ongeplaceerde zitplaatsen. 

Horeca
Voor en na afloop is ons gezellige Cultuurcafé geopend! Hier kan alleen met de pin worden betaald.

Voorstelling
Na aanvang van de voorstelling is er helaas géén toegang meer tot theaterzaal, dus zorg dat je op tijd bent. 

Annulering
Annulering van het ticket is mogelijk tot 24 uur voor aanvang van de voorstelling. Hiervoor wordt €2,50 per ticket in rekening gebracht.


alle theater