ma 23/3  20:00  € 22,50
Klassiek
Theaterzaal
23/3

Signum Quartett


‘Das Signum Quartett ist eine Ausnahmeerscheinung, die höchste Aufmerksamkeit verdient.’- Jörg Widmann

Het Signum Quartet heeft sinds zijn oprichting in 1994 zijn stempel gedrukt (Lat. Signum) op de internationale kwartetwereld. Door hun energieke en levendige interpretaties zijn ze een van de meest opwindende jonge ensembles van hun generatie.

#quartweet & #BEEtweets
Het Signum Kwartet heeft een bijzonder project gelanceerd getiteld #quartweet, waarbij ze componisten van alle leeftijden uitnodigen om hen een compositie van 140 noten (of minder) te twitteren. Grote componisten zoals Bruno Mantovani, Sebastian Currier, Konstantia Gourzi, Caroline Shaw, Julian Grant en Steven Mackey hebben hieraan bijgedragen. Deze #quartweets neemt het kwartet geregeld op in hun concertprogramma’s. Natuurlijk wordt er voor het feestelijke Beethovenjaar gevraagd om #BEEtweets op de sturen! Enkele zullen in hun concert in de ECI zeker voorbijkomen.

Internationaal
Momenteel maakt het kwartet deel uit van het BBC Radio 3 New Generation Artists-programma. Hun optredens voeren de musici naar internationale podia van Madrid en Barcelona tot Bazel en Parijs, en van het Concertgebouw in Amsterdam tot de Wigmore Hall in Londen. Het ensemble speelt samen met solisten, zoals Jörg Widmann, Igor Levit, Leonard Elschenbroich, Adrian Brendel, Christian Ihle Hadland, Eckhart Runge (Artemis Quartet), Mark Simpson, Carolin Widmann en Dominique Horwitz.

Musici
Florian Donderer, viool
Annette Walther, viool
Xandi van Dijk, altviool
Thomas Schmitz, cello

Dit concert wordt ondersteund door het Podiumburo Roermond


    alle theater