do 21/9  20:00  € 7,50
Divers
Theater
21/92023

Sneak Peek

VIA ZUID


Ga op theatrale blind date met de Sneak Peek van VIA ZUID!  Blijf nieuwsgierig en ontdek beloftevolle makers en hun nieuwste werk. 

In de Sneak Peeks tonen deze makers presentaties, work in progress of soms zelfs volledige voorstellingen. De avond start met een introductie waarin de makers een inkijkje geven in de totstandkoming van hun werk en eindigt met een nagesprek waarin het publiek vragen kan stellen en feedback mag geven. 

Zin in een buitengewone avond?
Kom dan naar de Sneak Peek en steun jonge podiumkunstenaars in hun ontwikkeling!


Deze keer een volledige voorstelling van 2 net afgestudeerde theatermakers!
“HEKS!!!”
Een humorvolle, makkelijk te volgen en beeldende voorstelling.

”HEKS!!!’’ 

We kennen haar als lelijke, oude trut uit sprookjes; een kromme neus, wrat op haar kin en gillend op haar bezemsteel. 

Ze vraagt zich af waarom de aarde daar beneden haar toeschreeuwt, in vlammen werpt en tot as verbrandt. 

In de voorstelling Haar op je tanden gaan makers en zussen Anne en Lieke van der Vegt op zoek naar hun innerlijke heks. Vanuit hun interesse in de heksenjacht van 500 jaar geleden, kijken ze terug naar de heks die voor hen de weg heeft vrijgemaakt, en laten haar uit as herrijzen.

”We smijten ons voorbij de brandstapels en halen onze tong langs het vuur, vanuit onze heksensabbat. We brouwen een toverachtige voorstelling met MAGIC, MUSIC, HISTORY en HYSTERY!!!!”

Nagesprek
De bekende Limburgse schrijver Ton van Reen zal na de voorstelling een nagesprek leiden.

Over de makers

Anne en Lieke van der Vegt zijn zussen en collega’s. Ze werken vaak en graag samen, omdat ze elkaar goed begrijpen. Wanneer ze hun krachten bundelen, maken ze speelse, experimentele en muzikale voorstellingen, waarbij overgave en verwondering centraal staan. De zussen samen op de vloer brengt iets magisch mee, alsof ze met een onzichtbare draad aan elkaar verbonden zijn.  

Anne studeerde deze zomer af aan regie-opleiding van de Toneelacademie in Maastricht, waar Lieke in 2020 als performer afstudeerde. Haar op je tanden is hun tweede productie na hun debuutvoorstelling Hier kun je niet omheen, die in 2021 in première ging.


Klik hier voor meer info over parkeren, horeca en annulering. 


    alle theater