di 18/10  20:00  € 7,50
Divers
Theater
18/102022
Nieuw podiumtalent!

Via Zuid

Sneakpeek


Laat je verrassen door de nieuwste generatie podiumtalent! 

Een Sneak Peek is een voorproefje voor publiek dat in is voor iets nieuws en het leuk vindt om beloftevolle makers op het gebied van theater, dans en muziek te ‘ontdekken’. Voor slechts 7,50 euro beleef je een buitengewone avond in het theater én steun je jonge podiumkunstenaars in hun ontwikkeling.

Tijdens een Sneak Peek presenteren een of meerdere makers een voorproefje van hun nieuwste werk. Vaak zijn dit probeersels of fragmenten van voorstellingen die later in het seizoen in première gaan. De makers zijn verbonden aan VIA ZUID, de talentontwikkelingsorganisatie voor de Limburgse podiumkunsten. Een vast onderdeel van de Sneak Peeks is een nagesprek waarin publiek feedback mag geven en de makers een inkijkje geven in de totstandkoming van hun werk.   

Het programma van een Sneak Peek wordt meestal ongeveer een maand van tevoren bekendgemaakt, maar alvast reserveren voor dit theateravontuur is sowieso de moeite waard! 

Enkele reacties van bezoekers van de afgelopen Sneak Peeks: 
‘Zeer inspirerend.’
‘Supernieuwsgierig geworden naar de hele voorstelling.’

Over de makers:Rosa VrijKunstenaar en theatermaker Rosa Vrij (1994) studeerde Interdisciplinary Arts, gevolgd door de Master Theater in Maastricht en is maker bij VIA ZUID sinds 2022. Ze is nieuwsgierig naar hoe de mens zich verhoudt tot de wereld om zich heen. Ze onderzoekt de ruimte tussen lichaam en architectuur, de ‘ik’ en de ‘ander’ en daarmee de maker en het publiek. Hoe ziet een samensmelting tussen architectuur en performance eruit? Naast haar performances maakt Rosa tekeningen, prints en installaties en onderzoekt ze hoe eenzelfde concept kan reizen tussen verschillende disciplines en contexten. In haar werk beoogt ze het bewustzijn van het lichaam en de omgeving te vergroten, en het publiek stil te laten staan bij dat wat er al is. Alienated – disCARTdisCART is een voorstelling waarin breakdance en object manipulatie elkaar ontmoeten en samensmelten tot één. In deze voorstelling gaat onze danser het gevecht aan met zijn danspartner van €0,50. Op de rand van instorting, maar niet opgevend. Een man vol kracht en moed, zich verzettend tegen een positie van onmacht. Proberende los te breken uit het onontkoombare neerhalende effect van een vicieuze cirkel. Worstelend met het consumptie object (of winkelwagen) doet hij er alles aan om de situatie te veranderen voor dat ene beetje comfort. Wat zie jij als je naar mij kijkt als ik duw, vecht, val, opsta, trek en slide? Een jongen, man, mens of object? Alienated is een interdisciplinair dansgezelschap opgericht door choreograaf Kelly Vanneste. Het werk van Alienated geeft ruimte aan het publiek om hun eigen associaties te vormen en de voorstelling vanuit hun eigen perceptie van de realiteit te ervaren.

In vijf Limburgse steden 

De Sneak Peeks van VIA ZUID vinden dit seizoen plaats in theaters in Heerlen, Maastricht, Roermond, Sittard en Weert.  


Klik hier voor meer info over parkeren, horeca en annulering.


    alle theater