za 16/2  20:00  € 22,50
Toneel
Theaterzaal
16/22019

Emma wil leven

Solo stories


Volgens haar ouders en artsen is Emma ernstig ziek. En hoewel ze probeert te luisteren naar hun adviezen is er iets dat haar steeds anders laat handelen. Iets dat sterker is: de stem van anorexia.

‘Emma wil leven’ is een even intens als intiem portret van de makers van ‘LEEF!’, ‘PAAZ’ en ‘Ma’ en gebaseerd op de gelijknamige en indrukwekkende documentaire van Jessica Villerius.
Emma is slim, sportief, grappig… en weegt 40 kilo. Emma wil leven. Maar, in haar hoofd is een strijd gaande op leven en dood. Is ze in staat om weerstand te bieden aan alle negatieve gedachten die haar hoofd vullen? Actrice Lisse Knaapen stapt in de rol en het hoofd van Emma en vertolkt zo Emma’s twijfels, angsten en geestige observaties. We zien een jonge vrouw die verlangt naar controle maar daardoor die controle juist verliest. En dat terwijl Emma wil leven…

Over de documentaire
‘De beelden zijn hartverscheurend’ – Algemeen Dagblad
‘Indrukwekkende documentaire over anorexia’ – NRC Handelsblad
‘Emma wil leven ontroert diep’ – HP De Tijd
‘Documentaire Emma wil leven maakt grote indruk in Nederland’ – FunX

Inleiding | 19:30
Voorafgaand aan de voorstelling Emma wil leven vindt een inleiding plaats. Deze inleiding wordt gegeven door dramaturg Annemiek Lely, die meer zal vertellen over de inhoud en achtergrond van de voorstelling. Waar gaat Emma wil leven over? Waarom koos Solo Stories ervoor om de gelijknamige documentaire van Jessica Villerius te bewerken voor een theatervoorstelling? En hoe pak je zoiets aan? Ook wordt ingegaan op de thematiek van de voorstelling.
Voor het vormgeven van de inleiding wordt samengewerkt met diverse organisaties op het gebied van eetstoornissen.

Credits
Spel: Lisse Knaapen
Regie: Benno Hoogveld
Script: Marc Veerkamp

Serie: vlakke vloer


Praktische informatie

20% serie korting
Kies minimaal 3 verschillende voorstellingen binnen dezelfde serie en je profiteert van 20% korting op de totaalprijs. De series: Cabaret op donderdag, muziek, vlakke vloer. Deze voorstelling is inclusief pauzedrankje.

Parkeergelegenheid
ECI terrein, Louis Raemaekersplein (na 18:00 gratis)

Hockeyveld Concordia Burgemeester Geuljanslaan 1 (gratis, 10 min. lopen),
Parkeergarage Roercenter Roersingel 13 (betaald, 5 min. lopen).

Theaterzaal
We hebben een kleine, gezellige, intieme zaal. Daarom is iedere plek eigenlijk eerste rang en kun je overal in de zaal de voorstelling goed volgen.

Voorstelling
Na aanvang van de voorstelling is er helaas géén toegang meer tot theaterzaal, dus zorg dat je op tijd bent.


    alle theater