zo 8/1  15:00  
Divers, Familie
Theaterzaal
8/1
Oranjerie Special

Sterrin

Sterrin's dierenencyclopedie


i.s.m. Theater De Oranjerie

In samenwerking met Theater De Oranjerie hebben we een hele speciale show naar de ECI gehaald! Sterrin’s Dierenenencyclopedie laat je zien hoe geweldig het dierenrijk is en hoeveel er nog te ontdekken valt. 

Dat Sterrin Smalbrugge alle vragen kan beantwoorden over reptielen en amfibieën wisten we al. Na twee theatertournees over haar avonturen met slangen, krokodillen en hagedissen komt dierengek Sterrin nu met een compleet vernieuwde voorstelling. In Sterrin’s Dierenencyclopedie komt het hele dierenrijk aan bod.  

Ecologe Sterrin krijgt in haar dagelijkse leven zo veel leuke vragen over dieren, dat ze er een eigen podcastserie over begonnen is. Zo is Sterrin’s Dierenencyclopedie ontstaan. Iedere aflevering gaat over een ander dier en de leefomgeving van dat dier. Want Sterrin heeft een groot hart voor de natuur, wat alleen maar groter is geworden toen ze in het wild moest overleven tijdens Expeditie Robinson. Ze probeert de natuur zoveel mogelijk te behoeden voor bedreigingen zoals vervuiling en bosbranden en geeft tips over wat wij zelf kunnen doen om dit tegen te gaan.  

Sterrin’s Dierenencyclopedie gaat over alle soorten dieren. Niet alleen de populaire, maar ook over dieren die we misschien niet zo goed kennen; de ‘buitenbeentjes’. Want klein of groot, mooi of lelijk, aaibaar of glibberig, lief of eng, ieder dier heeft een onmisbare plek in onze wereld. En het is Sterrin’s missie om dat aan iedereen te laten zien. Sterrin vindt het jammer en onnodig dat er buitenbeentjes zijn, zowel bij dieren als bij mensen. Iedereen telt mee en is even belangrijk. 

Wist je dat…?
Sterrin nu ook een podcast heeft? Zo kun je alvast haar én de dieren beter leren kennen en heb je een leuk voorproefje van wat je kunt verwachten bij ons in het theater. Met deze podcastserie ga je samen met Sterrin op pad om alles te leren over de leukste, liefste en meest bijzondere dieren die er op de wereld bestaan. Elke week behandelt Sterrin samen met haar grote dierenvriend Mark een dier. Je leert onder andere waar het dier vandaan komt, wat het eet, waar het woont en waarom het zo’n bijzonder dier is. Dieren die je misschien al kent, maar ook zeker dieren waar je misschien nog nooit van gehoord hebt. Elke week weer een nieuw avontuur met Sterrin’s Dierenencyclopedie. Luister op Spotify, Apple Podcast of op internet.

Sterrin
Sterrin presenteert haar eigen leerzame TV-programma Reptielengek op Videoland. Ze presenteerde De Grote Reptielenshow en Superhelden van het Dierenrijk. Sterrin schreef twee kinderboeken die overal in Nederland en België verkocht worden. Het grote reptielenboek en Sterrins reptielenreis zijn spannende boeken voor kinderen van 7 tot 12 jaar. In het voorjaar van 2022 verschijnt haar eerste boek voor volwassenen, Het fascinerende leven van reptielen.  

Sinds september 2019 is Sterrin ambassadrice bij National Geographic Junior. In haar maandelijkse column beantwoordt ze vragen van kinderen over reptielen. 

Sterrin is ook te zien geweest op TV bij RTL Late Night, Beau, Het Klokhuis, Opium, Proefkonijnen, Hart van Nederland, De Buitendienst en veel andere TV programma’s. Op de radio was ze te horen bij 3FM, Radio 538 en Q Music.  

Credits:
Regie: Pepijn Moors
Producent: The Fame Game   


Klik hier voor meer info over parkeren, horeca en annulering.


    alle theater