do 26/1  20:00  € 19,50
Cabaret
Theater
26/12023

Steven Brunswijk

Alleen Brabanders, Geen Nederlanders


Sinds zijn spraakmakende video op de website van Dumpert , inmiddels meer dan 400.000 keer bekeken, is Steven Brunswijk bekend geworden bij heel Nederland! 

Met zijn niet te evenaren taalgebruik, zijn eenvoudige visie op de samenleving en keiharde uitspraken in onvervalst Tilburgs dialect, weet hij de harten van vele Nederlanders te veroveren. Dat de filmpjes op het internet meer dan alleen een gimmick zijn, bleek al snel bij zijn theaterdebuut met de voorstelling “Vooroordelen”.   

Steven: ‘Ik ben opgegroeid in de mooiste provincie van Nederland: Brabant! Ik houd van de mensen, de omgeving maar voornamelijk de taal. Als kleine jongen heb ik geleerd om de Brabantse taal eigen te maken. Want het is fèèn als ge meej meese kunt proaten in oe èègu taol.’

Een donkere jongen met Surinaamse roots die vol Brabants en Surinaams praat! Een gouden combinatie!

De voorstellingen van zijn allereerste theatervoorstelling waren in een razend tempo uitverkocht. Voor Steven is dit alles pas het begin. Zijn missie is mensen laten lachen, vanaf het podium waar hij zichzelf kan zijn! 

Steven
In 2016 presenteert Steven zijn eerste eigen tv-programma getiteld “De Braboneger verkaast?!,” dat wekelijks werd uitgezonden op AVROTROS. In dit programma onderneemt hij samen met twee vrienden activiteiten die naar eigen zeggen alleen blanke mensen doen, zoals het Oktoberfest, skieën en kamperen. Het programma was wederom spraakmakend. 
Op basis van dit succes werd hij door Comedy Central gevraagd deel te nemen aan The Roast of Gordon. Met ruim 450.000 kijkers het best scorende programma van die zender ooit!

De sportieve Steven viel ook op bij zender RTL5. In 2018 was Brunswijk een van de deelnemers van het negentiende seizoen van het succesvolle RTL 5 programma Expeditie Robinson, hij verloor een proef in de halve finale waardoor hij als zestiende het programma moest verlaten en eindigde op de 4e plaats.
Zijn tijd op het eiland bracht hem vele inzichten. Daar op het eenzame eiland werd de basis gelegd voor zijn huidige theatervoorstelling “Van slaaf tot meester”waarmee Steven de afgelopen maanden succesvol door Nederland toert.

De komende periode zal Steven zijn creativiteit aanwenden voor nieuwe concepten en zichtbaar zijn in vele aansprekende televisieprogramma’s zoals onder meer Het Perfecte Plaatje op RTL4. 


Klik hier voor meer info over parkeren, horeca en annulering.


    alle theater