vr 25/3  20:00  € 26,00
Toneel
Theaterzaal
25/32022
Griekse tragedie van nu

Mamma Medea

Suburbia


Een allesvernietigende liefde

Over hoe Medea tot haar afschuwelijk daad is gekomen.
Over het verhaal van een grote liefde die stukloopt op onoverbrugbare grenzen.
Over hoe uitsluiting en verraad een storm ontketenen die zijn weerga niet kent.

Het hartverscheurende verhaal van koningsdochter en liefhebbende moeder Medea blijft altijd actueel. In 2001 schreef Tom Lanoye Mamma Medea; een volstrekt eigen versie van de Griekse tragedie. Regisseur Olivier Diepenhorst ensceneert Mamma Medea nu opnieuw. De talentvolle actrice Charlie Chan Dagelet speelt Medea.

Het verhaal van Medea kent een onvermijdelijke en afschuwelijke ontknoping die iedereen kent: ze vermoord haar twee zoontjes. Maar hoe is zij tot die daad gekomen? Medea verraadt haar familie en laat haar warme vaderland achter voor haar grote liefde Jason. In het kille, Noordelijke Korinthe wordt zij echter niet geaccepteerd en voelt ze zich een outcast. Na de geboorte van hun kinderen is hun geluk van korte duur. De liefde van Jason droogt op en hij verlaat haar voor een ander. Medea ziet geen andere uitweg meer en verbindt de ultieme consequentie aan Jasons verraad.

Mamma Medea is een kleurrijk stuk, geschreven in een prachtige en speelse taal en gaat over zoveel meer dan die ene daad. Mamma Medea is ook het verhaal van een grote liefde die stukloopt op onoverbrugbare grenzen. Over hoe uitsluiting en verraad een storm ontketenen die zijn weerga niet kent. Olivier Diepenhorst brengt in zijn kenmerkende energieke en warmbloedige regiestijl de verschillende personages tot leven. Zo komt de Medea in onszelf gevaarlijk dichtbij.

Over de cast: 
De talentvolle en veelzijdige actrice Charlie Chan Dagelet speelt Medea. Charlie speelde bij ITA en was recent te zien in Othello van Het Nationale Theater en LAURA H van Toneelgroep Oostpool. Charlie is bekend van onder meer de speelfilms Loft en Penoza en de televisieserie Mocro Maffia.

Acteur Stefan Rokebrand (Celblok H, Van God los, musicals Soldaat van Oranje, Chez Brood en volgend jaar ook te zien in The Sound of Music) speelt Jason.

Tekst: Tom Lanoye
Regie: Olivier Diepenhorst
Spel: Charlie Chan Dagelet, Stefan Rokebrand, Mike Libanon, Bart Bijnens, Damaris de Jong, Rosa Kreulen
Decorontwerp: Bart van Merode
Kostuumontwerp: Vita Mees, Nola van Timmeren
Lichtontwerp: Yuri Schreuders
Geluidsontwerp: Mark van Bruggen

Citaten uit recensies Mamma Medea:

★★★★☆ Volkskrant: “Regisseur Olivier Diepenhorst trekt zijn Mamma Medea ver weg van alle antieke decorum.”

★★★★☆ Volkskrant: “Charlie Chan Dagelet strooit gul met jambische vijfvoeters zonder er verheven poëzie van te maken. Stefan Rokebrand flirt met een lekker praktische verbale nuchterheid.”

★★★☆☆ NRC:  “Dagelets portrettering van Medea is een briljante evenwichtsoefening tussen intuïtie en intellect.”

★★★★☆ Telegraaf:  “Bloedstollende fenomenale vertolking van Charlie Chan Dagelet, die je doet opveren van je stoel.”

★★★★☆ Telegraaf:  “Olivier Diepenhorst geeft het stuk een vlotte schwung mee die zeker bij een jonger publiek goed zal vallen.”

Theaterkrant.nl:  “Charlie Chan Dagelet is groots en adembenemend-indrukwekkend.”

Theaterkrant.nl: “Regisseur Olivier Diepenhorst brengt een glasheldere, krachtige uitvoering van deze ‘moeder Medea’.”

Lees hier het interview in het NRC met Charlie Chan Dagelet


alle theater