vr 6/12  20:00  € 20,50
Dans
Theaterzaal
6/122019

SUMMA

Cello Octet Amsterdam & Korzo Producties


In Summa van Samir Calixto en het Amsterdamse Cello Octet draait het om de iconische ‘muziek van de stilte’ van Arvo Pärt. Acht cellisten en twee dansers brengen een synthese tussen de muziek en de kennis die in ons lichaam ligt opgeslagen: een summa van onze menselijke complexiteit. Muziek streelt de ruimte als een fluistering, terwijl dans de ruimte doorsnijdt als de wind.

Over de makers
Arvo Pärt & Het Cello Octet
De muziek van Arvo Pärt is voor talloze mensen een inspiratie door zijn tijdloze en haast etherische kwaliteit. Stilte is in Pärts werk net zo belangrijk als de muzikale noten. Het is deze ‘muziek van de stilte’ die choreograaf Samir Calixto en het Amsterdamse Cello Octet samenbrengen om Summa te creëren. Pärt noemt het Cello Octet ‘ein Goldstück’ en schreef speciaal voor hen composities die de basis vormen voor Summa.

Het Cello Octet & Samir Calixto
Het Cello Octet Amsterdam en choreograaf Samir Calixto ontmoetten elkaar in 2014 na het winnen van de prestigieuze BNG Bank Dansprijs 2013. Het Cello Octet voerde de muziek uit voor Samirs voorstelling Paradise Lost. Samir Calixto werkt als geen ander vanuit muziek. Door zijn muzikale opleiding benadert hij muziek als dirigent: in zijn voorstellingen is muziek nooit een vrijblijvend klankdecor, maar een autonoom kunstwerk dat tot in de kern wordt geanalyseerd en ervaren.

‘Met Samir Calixto’s secuur opgebouwde dans mag je de muziek van Arvo Pärt gerust een spiritueel infuus noemen.’​
de Volkskrant★★★★

Credits
Composities: Arvo Pärt
Live muziek: Cello Octet Amsterdam
Choreografie: Samir Calixto
Productie: Korzo producties

Dit concert wordt ondersteund door het Podiumburo Roermond

Deze voorstelling is onderdeel van Onbeperkt Genieten Dans & Toneel


Praktische informatie

Parkeergelegenheid
ECI terrein, Louis Raemaekersplein (na 18:00 gratis)
Hockeyveld Concordia, Burgemeester Geuljanslaan 1 (gratis, 10 min. lopen)
Parkeergarage Roercenter, Roersingel 13 (betaald, 5 min. lopen)

Theaterzaal
Bij deze voorstelling hebben wij geplaceerde zitplaatsen. Je stoelnummer staat op het ticket.

Voorstelling
Bij deze voorstelling is een pauzedrankje inbegrepen. Na aanvang van de voorstelling is er helaas géén toegang meer tot theaterzaal, dus zorg dat je op tijd bent.

Hapje eten vooraf?

Geniet van een heerlijk diner bij Mr. Sammi voorafgaand aan de voorstelling! Klik hier om een tafel te reserveren.

Annulering
Annulering van het ticket is mogelijk tot 24 uur voor aanvang van de voorstelling. Hiervoor wordt € 2,50 per ticket in rekening gebracht.


Ambassadeur
Draag jij ECI cultuurfabriek evenals Jan Smeets, Huub Stapel en Suzan Seegers ook een warm hart toe? Als theater-, muziek- of filmliefhebber, of misschien wel als enthousiaste cursist? Word dan Ambassadeur van ECI!


    alle theater