vr 10/2  20:00  
Toneel
Theater
10/22023

TG Winterberg

Alles naar de Hemel


Over het maken van een onmogelijk keuze tussen leven en dood en de onmenselijk zoektocht die daar aan vooraf gaat.  

“Puurder theater dan dit kan je niet maken; het gaat over leven en dood, over wie je bent als mens en welke keuzes je maakt. De mooiste en heftigste inspiratiebron in het leven” Marlyn Coetsier 

Een zwangere vrouw staat op Centraal Station. Haar telefoon gaat. Slecht nieuws. Uit de testuitslagen is gebleken dat het kindje dat in haar groeit een onoverkomelijke afwijking heeft.  Dan zakt ze keihard door de roze wolk en belandt samen met haar man in een surrealistische tussenwereld. Daar start hun zoektocht naar een antwoord op een onmogelijk dilemma: in welke wereld is hun kindje beter af, die van de levenden of van de doden? 

Deze wonderlijke wereld, geschapen door magische poppen, livemuziek, stop-motion animatie en klei, laat de aanstaande ouders te rade gaan bij zichzelf. Een parade van kafkaëske personages , prognoses en meningen trekt aan hen voorbij. De echoscopist verklaart, de arts voert de druk  op,  God en de wereld leggen hen het vuur aan de schenen. Ze gaan in gesprek met hun ongeboren kindje en de Tijd die zich afvraagt ‘of ze het al weten’. Tot de uiteindelijke keuze volgt. Een keuze uit liefde. 

Een inventieve en fascinerende achtbaan van emoties, in een liefdevolle ode aan alle mensen die van hun kinderen houden. 

Pers
Alles naar de Hemel geeft dilemma’s over de waarde van ongeboren leven fraai stem
★★★★ NRC 

Klap na klap krijgen de aanstaande ouders te verwerken. Maar ook die vertolken ze met liefdevolle luchtigheid
★★★★★ Theaterkrant  

Publieksreacties
‘Net gekeken, tot tranen toe geroerd, nou ja, eigenlijk gewoon gehuild.. zo mooi en eerlijk gemaakt.’ 

‘Potjandikkie, daar werd ik even stil van. Wat een mooie voorstelling! Lief, ontroerend én grappig. Het ziet er prachtig uit. Echt heel blij dat ik dit gezien heb.’ 


Klik hier voor meer info over parkeren, horeca en annulering. 


    alle theater