zo 12/1  15:00  € 19,50
Jazz, Rock, Theaterconcert
Theaterzaal
12/1

Thijs van Leer & Menno Gootjes

Concertvertelling


Thijs van Leer heeft natuurlijk geen introductie nodig. Als (mede)oprichter van Focus en het internationale succes van Hocus Pocus heeft hij over de hele wereld getourd en nummer 1-hits gescoord in Europa en de VS. Dit jaar verscheen Focus 11. Reden voor Thijs om eens terug te kijken op zijn muzikale leven. Dat doet hij in deze Concertvertelling in de ECI samen met Focus-gitarist Menno Gootjes.

Over Thijs van Leer
Na zijn middelbare school speelde Thijs een jaar bij Ramses Shaffy. Daarna richtte hij het Trio Thijs van Leer op, dat later omgedoopt zou worden in Focus. Hun eerste hit was House of the King. De tweede, Hocus Pocus, werd een wereldsucces. Er volgden tournees over de hele wereld en de LP’s Moving Waves & Focus 3 werden goud in de VS. Met arrangeur Rogier van Otterloo nam Thijs Introspection op, een semi-klassieke bewerking van onsterfelijke melodieën van oude meesters; dit werd onmiddellijk de bestverkochte langspeelplaat aller tijden in Nederland. Hij componeerde ook de rock-mis Dona Nobis Pacem, die de zegen van Paus Johannes Paulus II heeft gekregen.

Over Menno Gootjes
Behalve in Focus en met Thijs van Leer, was Menno de gitarist van The Lau, Judith (hits You en Sorry -2001), Lifesigns (UK), Threnody, en sessiegitarist voor diverse TV -en theaterproducties.
Vakblad De Gitarist verkoos hem tot nr. 7 en 8 in de categorieën beste rockgitarist en beste gitarist van de Benelux.


alle theater