zo 17/2  16:00  € 18,50
Divers
Theaterzaal
17/22019

Toon Tellegen & Het Wisselend Toonkwintet met Corrie van Binsbergen

Ik Wou


Toon Tellegen & het Wisselend Toonkwintet hebben naam gemaakt bij het theaterpubliek met succesvolle programma’s rond zijn dierenverhalen, zoals ‘Het geluk van de sprinkhaan’. In ‘Ik wou’ brengt Toon met korte poëtische teksten de krachtige kinderportretten van illustratrice Ingrid Godon tot leven.

In het oog- en oorstrelende ‘Ik wou’ brengt Tellegen mijmeringen en uitspraken die de lezer raken, doen glimlachen en aanzetten tot nadenken. De voorstelling sloeg vorig seizoen al enorm aan, ook bij volwassenen, en was voor gitariste Corrie van Binsbergen een prachtige bron van muzikale inspiratie. Samen brengen schrijver en kwintet een bijzondere voorstelling vol muziek, beeldende kunst en literatuur die je meeneemt naar een andere wereld.

Voorafgaand aan de voorstelling zal Toon Tellegen op zondagmiddag van 14:00 tot 15:00 voordragen uit eigen werk in de Gabriël Gorriszaal van de Bibliotheek Bibliorura. De voordracht zal ingeleid worden door Annelies Goossens, die Toon Tellegen enkele vragen over zijn werk zal stellen. Daarnaast is er ook ruimte voor vragen vanuit het publiek. Toon Tellegen leest voor is gratis te bezoeken door klanten van de Bibliotheek Bibliorura, niet-leden betalen €5.

Mooie recensies
‘Tellegen en de zijnen vermorzelden de witte alledaagsheid van de taal’, – NRC Handelsblad
‘Gitarist en componist Corrie van Binsbergen is uniek als spil in de Nederlands muziekscene’, – Parool
‘Als ik voor de eerste keer voorlees met de muziek van Corrie erbij, is het alsof de woorden thuiskomen. Dan ben je niet alleen aan het versnellen en vertragen. Dan krijgen ze kleren aan’ – Kees van Kooten in de Volkskrant.
‘Vrolijkheid, speelsheid, ondeugd, melancholie… Ik wou is een warm badje jeugdige verwondering zoals je dat van Toon Tellegen verwacht’ – De Theaterkrant

Credits
Tekst en verteller: Toon Tellegen
Muziek en gitaar: Corrie van Binsbergen
Trombone en lapsteel: Joost Buis
Piano: Albert van Veenendaal
Contrabas: Hein Offermans

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Bibliotheek Bibliorura.

Serie: muziek


Praktische informatie

20% serie korting
Kies minimaal 3 verschillende voorstellingen binnen dezelfde serie en je profiteert van 20% korting op de totaalprijs. De series: Cabaret op donderdag, muziek, vlakke vloer. Deze voorstelling is inclusief pauzedrankje.

Parkeergelegenheid
ECI terrein, Louis Raemaekersplein (na 18:00 gratis)

Hockeyveld Concordia Burgemeester Geuljanslaan 1 (gratis, 10 min. lopen),
Parkeergarage Roercenter Roersingel 13 (betaald, 5 min. lopen).

Theaterzaal
We hebben een kleine, gezellige, intieme zaal. Daarom is iedere plek eigenlijk eerste rang en kun je overal in de zaal de voorstelling goed volgen.

Voorstelling
Na aanvang van de voorstelling is er helaas géén toegang meer tot theaterzaal, dus zorg dat je op tijd bent.


alle theater