do 26/10  20:00  € 19,50
Toneel
Theater
26/102023

WAT WE DOEN & Theater Rotterdam

So Far So Good


Een opzwepende mix van theater en dans over framing en polarisatie 

De avond valt. We zitten in een winkel. Buiten op straat bouwt de onrust op. Binnen proberen we grip te krijgen op wat er precies aan de hand is aan de andere kant van de winkelruit. Zijn die jongeren daar aan het hangen? Vieren ze een feestje of wordt dit een potje asociaal rellen? En waarom zijn ze daar? Dit is verveling. Nee, woede over hoe de samenleving naar hen kijkt. Of zijn ze pionnen in een crimineel plan? 

Met een groep van professionele dansers en jonge bewegers maakt Donna Chittick een continue choreografie achter (en tegen) de winkelruit. Binnen laat Floris van Delft zijn acteurs op het scherpst van de snede gesprekken voeren over wat daarbuiten gebeurt.
Wat denkt de winkeleigenaar? En de moeder, de burgemeester, de wijkagent, een pizzabezorger, een journalist of een voetbalhooligan? Allemaal proberen ze grip te krijgen op de chaos aan de andere kant van de winkelruit. 

Over het gezelschap/de maker:
WAT WE DOEN werkt aan uitdagende projecten om het met mensen te hebben over de wereld om ons heen – met theater, maar ook met podcasts, standup comedy en lezingen. Wij zijn altijd op zoek naar vormen die passen bij onze onderwerpen én ons publiek. Bekend van onder andere de voorstellingen Angry Young Men (2022), Hoe ik talent voor het leven kreeg (2020 en 2022), Een zorg voor later (2021) en MOLLEN (2018 en 2021). Meer informatie op: www.watwedoen.nl 

Bij Theater Rotterdam maken we theater, tonen theater en leiden de nieuwste generatie makers op. Thuis in Rotterdam en op tournee door Nederland en Europa. 

Bij Theater Rotterdam ontmoeten verhalen uit de stad die van de wereld. Wij schijnen een licht op ieders verhaal en brengen zo mensen samen. Hier mengt dat wat we kennen zich met experiment en wordt elke taal gesproken door het lichaam. Bij Theater Rotterdam kiezen we voor kunst zonder labels. Van produceren tot programmeren, van talentontwikkeling tot educatie. Theater Rotterdam is de sector in het klein. Soms eigenzinnig, soms onvolmaakt, altijd onverwacht. 

Ook in dit nieuwe project werken ze intensief samen met jongeren die hun plek in het leven nog niet of nog maar net hebben gevonden. Ze dansen mee in de voorstelling, gaan in gesprek met het publiek in de foyer en maken een vierdelige miniserie over hun perspectief op tweedeling in de maatschappij en framing in de media. 

Ze zijn nog op zoek naar jongeren! Ben jij tussen de 16 en 26 en nieuwsgierig naar wat jij kan doen in dit theaterproject? Of ken je iemand die het leuk zou vinden? Mail dan naar rachid@watwedoen.nl! 

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Het Prins Bernhard Cultuurfonds.


Klik hier voor meer info over parkeren, horeca en annulering. 


alle theater