vr 14/4  20:00  € 22,50
Divers
Theater
14/42023
Laatste kaarten!

Wim Daniels

Filosofietsen


De fiets. Wie zou er zonder kunnen? Wim Daniëls sowieso niet.

Hij houdt van fietsen, hij schreef over fietsen, hij verzamelde fietsen en nu gaat hij er in de theaters ook over vertellen, over de geschiedenis van de fiets, met als rode draad het verhaal van Albert Sutherland Royaards, die eind negentiende eeuw veelvuldig de kranten haalde als ‘de doofstomme wielrijder’, die dertig jaar na de uitvinding van de fiets twee enorme reizen ondernam op de fiets, naar Rusland en naar Jeruzalem. Het is een leerzame, maar ook amusante theatervoorstelling, waarin Wim ook nog zijn lexicografiets voor de zaal uit de doeken doet: de taal van de fiets. Kortom, een avond filosofietsen. 
 
Wim Daniëls 
Wim Daniëls is een Nederlandse schrijver en taalkundige. Hij staat in het theater met theatercolleges en cabaretprogramma’s. Hij begint zijn loopbaan in het onderwijs, waar hij werkte als tekstwetenschapper en leraar Nederlands en Duits. Sinds de jaren 90 richt hij zich volledig op het schrijverschap en het geven van taaladvies, later komt hier het maken van theatervoorstellingen bij.  
 
Daniëls heeft vele boeken op zijn naam staan – waaronder De zomer van 1945 en Het Dorp – en schrijft zowel voor volwassenen als voor de jeugd. Als schrijver heeft hij een breed repertoire en richt zich op taalboeken, romans, verhalenbundels, poëzie en informatieve boeken. Tevens bracht hij als eerste Nederlandse schrijver een coronaroman uit: Quarantaine.  
 
Naast zijn theatervoorstellingen is Daniëls bekend van zijn werk voor radio en televisie. Zo werkte hij jarenlang voor de radioprogramma’s Klare Taal en Spijkers met Koppen en was hij regelmatig te zien in Pauw en Witteman.


Klik hier voor meer info over parkeren, horeca en annulering.


alle theater