za 21/12  20:00  € 21,00
Toneel
Theaterzaal
21/122019
naar het boek van UP

Yora Rienstra

UP!


UP is het aangrijpende vervolg op PAAZ, naar het bejubelde debuut van schrijfster Myrthe van der Meer. Als geen ander weet comédienne Yora Rienstra, die PAAZ in vele uitverkochte zalen speelde, de leefwereld en de persoonlijkheid van de hoofdpersoon te vangen.

Het verhaal
Emma Nieuwenhuis moet de psychiatrische kliniek in. Opnieuw, tot haar ongeloof en schrik. Twee jaar geleden was ze een tijd opgenomen, en uitgerekend nu, nu ze zich sterk voelt en zelfs ‘een waanzinnig gevoel van geluk’ ervaart, herhaalt de geschiedenis zich. Dit omdat haar specialist, een vervanger die ze niet kent, haar wel erg uitbundige geluksgevoel niet vertrouwt. Wat een misverstand, en wat een vernedering.

Hersenstormen
In UP krijgen we nader zicht op Emma’s ‘hersenstormen’. Emma betrekt ons zo dicht bij haar belevenissen dat het is alsof we ze zelf ondergaan. Haarscherp en met veel humor verwoordt ze de angstaanjagende momenten waarop de wanen toeslaan. In de ziekenhuiswinkel spreekt iedereen opeens in een onbekende taal, en bestaat die enge hond die haar beloert nu wel of niet? ‘Het is alsof je verliefd wordt, elke keer opnieuw. Je wordt verliefd op het leven, maar het leven maakt het steeds weer met je uit.’

Over Yora Rienstra
Yora is een van de presentatoren van het spraakmakende VARA-programma RamBam. Ze won in 2009 de Wim Sonneveldprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival.

In de pers
‘Ze bundelt al haar talenten tot een krachtig, persoonlijk statement.’
– de Telegraaf  ★★★★ 1/2
‘Niet normaal!’
– Theo Maassen

Inleiding 19:00-19:30
Gevaarlijk, gek, irritant, dom of een aansteller… Tegen welke vooroordelen loop je zoal aan als je een psychische aandoening hebt? En wat voor impact heeft dat op je? In de inleiding voorafgaand aan de theatervoorstelling UP kun je er alles over horen. Eén of twee ambassadeurs van Samen Sterk zonder Stigma doen dan namelijk wat veel anderen niet durven: praten over de psychische aandoening die ze hebben (gehad). Ze delen hun persoonlijke ervaringen met discriminatie en stigma en gaan graag met je in gesprek. Kom naar de inleiding en stel alle vragen die je nooit eerder durfde te stellen!
Samen Sterk zonder Stigma streeft naar een samenleving waarin iedereen, ongeacht zijn of haar psychische aandoening, zich volwaardig voelt en ook zo wordt behandeld.

In de pers
“Yora Rienstra houdt je anderhalf uur in haar greep.”
I love theater
“De ingetogen vorm van ‘UP’ bouwt op het acteerwerk van Yora Rienstra, die op indrukwekkende wijze vorm geeft aan haar personage in ontkenning.”
Theaterkrant
“Hoe Rienstra haar karakters in deze voorstelling tot leven laat komen getuigt van een bijzonder talent.”
Theaterparadijs

Credits
Boek: Myrthe van der Meer
Regie: Benno Hoogveld
Tekst: Rik van den Bos
Spel: Yora Rienstra 

Deze voorstelling is onderdeel van Onbeperkt Genieten Dans & Toneel


Praktische informatie

Parkeergelegenheid
ECI terrein, Louis Raemaekersplein (na 18:00 gratis)
Hockeyveld Concordia, Burgemeester Geuljanslaan 1 (gratis, 10 min. lopen)
Parkeergarage Roercenter, Roersingel 13 (betaald, 5 min. lopen)

Theaterzaal
Bij deze voorstelling hebben wij geplaceerde zitplaatsen. Je stoelnummer staat op het ticket.

Voorstelling
Bij deze voorstelling is een pauzedrankje inbegrepen. Na aanvang van de voorstelling is er helaas géén toegang meer tot theaterzaal, dus zorg dat je op tijd bent.

Hapje eten vooraf?
Geniet van een heerlijk diner bij Mr. Sammi voorafgaand aan de voorstelling! Klik hier om een tafel te reserveren.

Annulering
Annulering van het ticket is mogelijk tot 24 uur voor aanvang van de voorstelling. Hiervoor wordt € 2,50 per ticket in rekening gebracht.


Ambassadeur
Draag jij ECI cultuurfabriek evenals Jan Smeets, Huub Stapel en Suzan Seegers ook een warm hart toe? Als theater-, muziek- of filmliefhebber, of misschien wel als enthousiaste cursist? Word dan Ambassadeur van ECI!


    alle theater